Ο Τραμπ δεν βάζει μυαλό-Ο Μπάιντεν αυξάνει τη διαφορά

Λίγες ώρες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο και ενώ ακόμα νοσεί ο Ντόναλντ Τραμπ συγκρίνει τον κορονοϊό με τη γρίπη, σα να μην διδάχθηκε τίποτα από την προσωπική του περιπέτεια και σα να μην υπολογίζει τις 210.000 ζωές που χάθηκαν μόνο στις ΗΠΑ από τη νόσο Covid-19. Την ίδια ώρα νέα δημοσκόπηση δίνει στον Μπάιντεν τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα καταγεγραμμένη διαφορά,

ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Υποβαθμίζοντας την απειλή του κορονοϊού, ο Τραμπ συνέκρινε εκ νέου την Covid-19 με τη γρίπη, λέγοντας ότι «πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη» και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο κορωνοϊός είναι «στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος!!!»

«Θα κλείσουμε τη χώρα μας;» ήταν η… ρητορική ερώτηση τουτ Τραμπ σε ένα tweet την Τρίτη. «Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε μαζί της (με τη γρίπη), όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος!!!»

Σε 10 μήνες περισσότεροι από 210.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, και τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 7 εκατ. Είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313449844413992961}

Νέα δημοσκόπηση

Την ώρα που ο Τραμπ παραδίδει μαθήματα ανευθυνότητας, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν προηγείται με 16 μονάδες έναντι του πολιτικού του αντιπάλου του, σε νεότερη δημοσκόπηση του CNN την Τρίτη.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατέχει πλέον το μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι του Τραμπ, 27 ημέρες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN σε πανεθνικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι, το 57% των ερωτηθέντων στηρίζει Μπάιντεν ενώ το 41% τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μετά το πρώτο προεδρικό debate και μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19.

ΤραμπΜπάιντενκορονοιόςγρίπηπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα