Ο Σολτς στα Εμιράτα για φυσικό αέριο-Νέες συζητήσεις στην ΕΕ

Καθώς η Γερμανία έχει στην άκρη διαθέσιμα αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ για αγορές φυσικού αερίου, οι προσπάθειες του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς θα μπορούσαν σύντομα να αποδώσουν καρπούς. Πιθανότατα θα υπογράψει συμβόλαια για υγροποιημένο φυσικό αέριο με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη διάρκεια ενός διήμερου ταξιδιού στη Μέση Ανατολή, όπου επισκεφθεί επίσης τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η επίσκεψη του Scholz πραγματοποιείται καθώς οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συγκεντρώνονται

σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου το θέμα της ενέργειας θα τεθεί παράλληλα με συζητήσεις για το κράτος δικαίου και την επόμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Αξιωματούχοι λένε ότι οι υπουργοί Ενέργειας πρέπει να σημειώσουν μεγάλη πρόοδο σε έκτακτη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων περίπλοκων και αμφιλεγόμενων ζητημάτων όπως τα ανώτατα όρια τιμών, ώστε οι ηγέτες της ΕΕ να μπορούν να λάβουν αποφάσεις όταν συναντηθούν τον επόμενο μήνα.

Βέβαια να σημειωθεί πως ενώ το μπλοκ προχωρά με προσοχή και μάλλον κάπως... αργά, οι μεγαλύτεροι φορτηγατζήδες της Ευρώπης παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους αποθηκεύοντας αέριο και αναζητώντας διέξοδο σε εναλλακτικά καύσιμα.

EEΕνέργειαΕΕΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΜέση Ανατολή
Keywords
Τυχαία Θέματα