Ο Λευκός Πύργος έγινε μωβ για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Μωβ «βάφτηκε» απόψε (16/11) ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το «Ηλιτόμηνον» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας που καθιερώθηκε την 17η Νοεμβρίου και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2008.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις προκλήσεις του

πρόωρου τοκετού και να ενημερώσει σχετικά με τους κινδύνους, αλλά και τις συνέπειες, που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα βρέφη και οι οικογένειες τους.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας μνημεία και διάσημα κτίρια σε πολλές χώρες φωταγωγούνται μωβ για την αύξηση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Ανάμεσα σε αυτά και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης, που και φέτος φωταγωγήθηκε στο μωβ χρώμα της προωρότητας από την οργάνωση «Ηλιτόμηνον», για να στείλει ένα θετικό μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της πρόωρης γέννησης, να τιμήσει τους επαγγελματίες υγείας της πόλης που περιθάλπουν τα πρόωρα μωρά και να τονίσει ότι στον αγώνα για το καλύτερο μέλλον των πρόωρων μωρών είμαστε όλοι μαζί.

ΠΡΟΩΡΑ ΜΩΡΑλευκός πύργοςΜΟΒΘεσσαλονίκηευαισθητοποίησηΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα