Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε πως σκότωσε κατά λάθος τρεις ομήρους

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια μαχών στη Σετζάγια της βόρειας Γάζας, το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, ισραηλινά στρατεύματα αναγνώρισαν κατά λάθος τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντάς τους.

Ο Χάγκαρι είπε ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) φέρουν την ευθύνη για το «τραγικό περιστατικό». «Είναι μια περιοχή όπου οι στρατιώτες συνάντησαν πολλούς τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων βομβιστών αυτοκτονίας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πώς οι όμηροι μπόρεσαν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία

της Χαμάς, ο Χαγκάρι είπε ότι ο στρατός εκτιμά πως «τράπηκαν σε φυγή ή εγκαταλείφθηκαν από τους τρομοκράτες». Πρόσθεσε, επίσης, ότι, «μετά τους πυροβολισμούς προέκυψε άμεση υποψία για την ταυτότητα των νεκρών και οι σοροί μεταφέρθηκαν γρήγορα για εξέταση στο Ισραήλ, όπου και αναγνωρίστηκαν οι όμηροι».

Είναι θλιβερό και οδυνηρό για όλους μας, ο ισραηλινός στρατός φέρει την ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν», είπε.

{https://twitter.com/IDF/status/1735729780668960808}

Σήμερα, έπεσαν νεκροί από ισραηλινούς πυραύλους και δύο ρεπόρτερ, ένας εικονολήπτης του Al Jazeera και ένας δημοσιογράφος του παλαιστινιακού New Press, ενώ ένας ακόμα τραυματίστηκε. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.

#Γάζα #Ισραήλ #Στρατός #όμηροι
Keywords
Αναζητήσεις
o-israilinos-stratos-paradechtike-pos-skotose-kata-lathos-treis-omirous.htm
Τυχαία Θέματα