Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετά την επικύρωση του σχετικού νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα μετά το “πράσινο φως” που έδωσε το τουρκικό κοινοβούλιο την Τρίτη (23/1). Το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Υπέρ ψήφισαν 287 βουλευτές, κατά 55 και 4 λευκό σε σύνολο 600 μελών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο νόμος για την έγκριση της κύρωσης του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δημοσιεύτηκε στη τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Με αυτή την κίνηση ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς αίρεται ένα κρίσιμο εμπόδιο για να λάβει την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Η επικύρωση από την Τουρκία θα αφήσει την Ουγγαρία να είναι το τελευταίο εμπόδιο της Σουηδίας να ενταχθεί στη συμμαχία, με τον Βίκτορ Όρμπαν να ανακοινώνει πως είναι πλέον ανοιχτός να προχωρήσεις τις αντίστοιχες διαδικασίες.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #Ρετζέπ_Ταγίπ_Ερντογάν #ΕΝΤΑΞΗ_ΣΤΟ_ΝΑΤΟ
Keywords
Αναζητήσεις
o-erntogan-ypegrapse-to-protokollo-entaxis-tis-souidias-sto-nato.htm
Τυχαία Θέματα