Ο Ερντογάν δηλώνει «προσηλωμένος» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Φιλοευρωπαϊκή ρητορική εκφράζει και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της συνάντησης που είχε στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Τρίτη (13/4), σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποβάθμιζε τα τελευταία χρόνια την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Ε.Ε. είχε οξύνει

την κριτική στην Άγκυρα για την εξωτερική της πολιτική και για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απειλώντας παράλληλα με κυρώσεις και για την τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, η Ε.Ε. άνοιξε την πόρτα προς τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία.

Την περασμένη εβδομάδα η ηγεσία της Ε.Ε. δήλωσε στην επεισοδιακή συνάντηση Άγκυρα ότι θα υποβάλει πρόταση για τη διασφάλιση της ροής χρηματοδότησης ως προς τους πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη (15/4) θα υπάρξει τελικά και η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου, που πήρε αναβολή μίας ημέρας, για... τυπικούς λόγους.

Ραμαζάνι και κορονοϊός

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων και ενός «μερικού lockdown» για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ραμαζανιού, με στόχο να αναχαιτιστεί η πανδημία της Covid-19.

Η Τουρκία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 59.187 νέες μολύνσεις, πενταπλάσιες σε σύγκριση με τους αριθμούς που ανακοινώνονταν στις αρχές Μαρτίου, όταν ο Ερντογάν χαλάρωσε τα μέτρα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑΕΕΕυρώπηΕρντογάν
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Τουρκίας,erntogan, tourkias