Ο Μπέκαμ αναλαμβάνει ρόλο παγκόσμιου πρεσβευτή του AliExpress

Ο αστέρας του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ θα προωθήσει τη διεθνή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba, AliExpress, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου deal όσον αφορά πρεσβευτή στην ιστορία του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού μέχρι σήμερα, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (27/5).

Η συμφωνία έρχεται στο πλαίσιο της ταχείας παγκόσμιας επέκτασης ανταγωνιστικών Temu και Shein, με το πρώτο να διαφημίζεται επίσης στο Super

Bowl για να προσελκύσει και Αμερικανούς πελάτες.

Το AliExpress, η οποία δεν αποκάλυψε πόσα θα δίνει στον Μπέκαμ για να γίνει ο παγκόσμιος πρεσβευτής της, ενώθηκε με αρκετές κινεζικές εταιρείες για χορηγία στο φετινό Euro που ξεκινά στα μέσα Ιουνίου.

«Το AliExpress επενδύει εκατομμύρια ευρώ σε εκπτώσεις, προσφορές και αφοσίωση κατά τη διάρκεια των αγώνων», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, προσθέτοντας ότι οι προγραμματισμένες προσφορές περιλαμβάνουν την ευκαιρία για τους χρήστες της εφαρμογής AliExpress να κερδίσουν εισιτήρια για παιχνίδια.

«Το AliExpress βοηθά τους φιλάθλους να έρθουν ακόμα πιο κοντά στο UEFA EURO 2024 αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντάς τους μεγάλα έπαθλα καθώς η δράση λαμβάνει χώρα στον αγωνιστικό χώρο», είπε ο Μπέκαμ στη μοναδική του δήλωση στο δελτίο Τύπου.

Η εταιρεία του Μπέκαμ, DRJB Holdings, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι είχε έσοδα 72,6 εκατομμυρίων λιρών (92,5 εκατομμύρια δολάρια) το 2022.

Η διεθνής επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba, η οποία περιλαμβάνει το AliExpress, ονομάζεται Alibaba International Digital Commerce Group.

Οι πωλήσεις της διεθνούς μονάδας αυξήθηκαν κατά 45% σε ετήσια βάση τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 στα 27,45 δισεκατομμύρια γιουάν (3,79 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ωστόσο, η διεθνής επιχειρηματική μονάδα ανέφερε αύξηση των ζημιών στα 4,1 δισεκατομμύρια γιουάν, σε σύγκριση με 2,2 δισεκατομμύρια γιουάν ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία «έκανε επιθετικές επενδύσεις» στη Μέση Ανατολή και σε άλλες αναδυόμενες αγορές τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, δήλωσε οΓιανγκ Φαν, συμπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της διεθνούς μονάδας, σε μια κλήση κερδών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το AliExpress είπε το 2022 ότι είχε ξοδέψει περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια στη Νότια Κορέα για να προσελκύσει ντόπιους καταναλωτές με χαμηλότερες τιμές προϊόντων. Άλλες εταιρείες με έδρα την Κίνα έχουν επίσης αυξήσει τις προσπάθειές τους να επεκταθούν στο εξωτερικό εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης στο εσωτερικό.

Οι κινέζοι χορηγοί του Euro 2024 περιλαμβάνουν τη θυγατρική της Alibaba, Alipay, την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD, τη μάρκα οικιακών συσκευών Hisense και την εταιρεία smartphone Vivo.

#Μπέκαμ #ALIEXPRESS #Alibaba
Keywords
Τυχαία Θέματα