Μπάιντεν: Υπέγραψε τον νόμο για το πακέτο των $1,9 τρισ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε το απόγευμα της Πέμπτης (11/3) το ιστορικών διαστάσεων πακέτο οικονομικής ανακούφισης κατά της Covid-19 ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτός ο ιστορικός νόμος αφορά την ανοικοδόμηση της ραχοκοκαλιάς αυτής της χώρας και την παροχή σε εργαζόμενους, μικρομεσαίους, ανθρώπους που έχτισαν τη χώρα, μιας ευκαιρίας να παλέψουν», δήλωσε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο πριν υπογράψει τη νομοθεσία. «Αυτή είναι η ουσία του πακέτου», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/POTUS/status/1370089088502562818}

Υπενθυμίζεται

ότι την Τετάρτη (10/3) το Κογκρέσο είχε ανάψει το «πράσινο» φως για το πακέτο ανακούφισης, το οποίο αποτελεί την πρώτη και πιο καθοριστική νομοθετική προτεραιότητα του Μπάιντεν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Όπως αναφέρει το CNN, αρχικά είχε προγραμματιστεί ο Μπάιντεν να υπογράψει το νομοσχέδιο την ερχόμενη Παρασκευή (12/3). Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Ρον Κλάιν, δήλωσε ότι το εγγεγραμμένο νομοσχέδιο έφτασε στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το βράδυ, «οπότε ο πρόεδρος Μπάιντεν το υπογράφει σήμερα - θέλουμε να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

{https://twitter.com/WHCOS/status/1370065842944274432}

Ο Κλάιν πρόσθεσε πως «θα πραγματοποιήσουμε τον εορτασμό της υπογραφής την Παρασκευή, όπως είχε προγραμματιστεί, με τους ηγέτες του Κογκρέσου».

«Επειδή το Κογκρέσο υπερψήφισε το νομοσχέδιο πιο γρήγορα από ό, τι αναμέναμε, ο Πρόεδρος θα υπογράψει σε νόμο σήμερα το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης. Και αύριο θα πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση υπογραφής εδώ στον Λευκό Οίκο», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki.

{https://twitter.com/PressSec/status/1370068083986026503}

{https://twitter.com/PressSec/status/1370068597679263747}

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος περιλαμβάνουν ενισχύσεις έως 1.400 δολάρια ανά άτομο, που αφορούν περίπου το 90% των νοικοκυριών, μια ομοσπονδιακή ώθηση 300 δολαρίων σε εβδομαδιαίες παροχές ανέργων, μια επέκταση της πίστωσης φόρου για παιδιά έως 3.600 δολάρια ανά παιδί και 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικές και τοπικές ενισχύσεις, καθώς και μερικά δισεκατομμύρια δολάρια για σχολεία K-12 για να βοηθήσουν τους μαθητές να επιστρέψουν στην τάξη και να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Αργότερα την Πέμπτη, ο Μπάιντεν θα μιλήσει στους Αμερικανούς πολίτες με αφορμή την επέτειο ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ.

Η ομιλία του Μπάιντεν θα επικεντρωθεί στις ζωές που χάθηκαν από την πανδημία, τις θυσίες που έκανε ο αμερικανικός λαός, ενώ θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν θα «συνομιλήσει με τον αμερικανικό λαό σχετικά με το τι χρειάζεται ακόμη για να νικήσει τον ιό και να προσφέρει ένα ελπιδοφόρο όραμα για το τι είναι δυνατό αν όλοι συναντηθούμε», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τζο Μπάιντενπακέτο ενίσχυσηςCOVID 19Οβάλ ΓραφείοΡον ΚλάινΤζένιφερ Πσάκι
Keywords
Τυχαία Θέματα