Ντε Γκίντος: Τα κόκκινα δάνεια βασική αδυναμία της ελληνικής οικονομίας

11:54 3/2/2020 - Πηγή: Reporter

Η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων αποτελεί τη βασική αδυναμία της ελληνικής οικονομίας από τη στιγμή που ρυθμίστηκαν τα δημοσιονομικά της, τόνισε κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας έχει ζήσει από κοντά ένα μέρος της ελληνικής κρίσης και θεωρεί πως πλέον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Απέδωσε μάλιστα φόρο

τιμής στον ελληνικό λαό για όσα πέρασε τα χρόνια της κρίσης επισημαίνοντας επίσης πως ο ρυθμός ΑΕΠ είναι πολύ πιο ταχύς από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

"Τα δημοσιονομικά είναι πλέον σε πολύ καλή βάση, το κύριο πρόβλημα τώρα είναι τα κόκκινα δάνεια καθώς είναι η βασική αδυναμία της οικονομίας", τόνισε ακόμα για να προσθέσει: "Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί το πρόβλημα".

Εκτίμησε πάντως πως η κυβέρνηση κάνει τα κατάλληλα βήματα. "Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ανάπτυξης" τόνισε.

Για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είπε πως υπάρχει σταθεροποίηση μετά τα καλά νέα αναφορικά με το Brexit, την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας άλλα και την πολύ καλή πορεία των κεφαλαιαγορών. Μίλησε όμως και για αβεβαιότητες που προκαλεί πλέον το ζήτημα του κοροναϊού που μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί.

Ο Λουίς ντε Γκίντος μετέφερε την εκτίμηση της ΕΚΤ για την επιτάχυνση του ρυθμού της οικονομίας της Ευρωζώνης το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Επίσης μίλησε για πληθωριστικές πιέσεις που παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝτε Γκίντος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντε Γκίντος,nte gkintos