Νικητής, αλλά «λαβωμένος» στις προκριματικές εκλογές στο Μίσιγκαν ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κέρδισε εύκολα τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στο Μίσιγκαν την Τρίτη (27/2), αλλά «ταρακουνήθηκε» από την ψήφο διαμαρτυρίας σημαντικής μερίδας των ψηφοφόρων του κόμματος λόγω της υποστήριξής του στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές

για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της πολιτείας με μεγάλη διαφορά, ενισχύοντας την υποψηφιότητά του, καθώς η Νίκι Χέιλι, η τελευταία εναπομείνασα αντίπαλός του, συνεχίζει να απομακρύνεται στη δεύτερη θέση.

Αν και ο Μπάιντεν και ο Τραμπ αναμενόταν να κερδίσουν εύκολα τις προκριματικές εκλογές των κομμάτων τους, η καταμέτρηση των ψήφων και για τους δύο έχει ενδείξεις αμφιταλαντευόμενης υποστήριξης.

Στο Μίσιγκαν, μια εκλογική περιφέρεια με μεγάλο μουσουλμανικό και αραβικό πληθυσμό, αρκετοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι επέλεξαν την «μη δεσμευτική» ψήφο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του Μπάιντεν στη Γάζα.

Με καταμετρημένες σχεδόν τις μισές ψήφους των Δημοκρατικών, ο αριθμός των «αδέσμευτων» ψηφοφόρων ήταν πάνω από 58.000, σύμφωνα με την Edison Research, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο των 10.000 που ήλπιζαν οι διοργανωτές διαμαρτυρίας.

Πολλοί στην αραβοαμερικανική κοινότητα του Μίσιγκαν που υποστήριξαν τον Μπάιντεν το 2020 είναι θυμωμένοι, όπως και ορισμένοι προοδευτικοί Δημοκρατικοί, για την υποστήριξη του Προέδρου των ΗΠΑ στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

«Το κίνημά μας βγήκε νικηφόρο απόψε και ξεπέρασε μαζικά τις προσδοκίες μας. Δεκάδες χιλιάδες Δημοκρατικοί του Μίσιγκαν, πολλοί από τους οποίους ψήφισαν υπέρ του Μπάιντεν το 2020, δεν έχουν δεσμευτεί για την επανεκλογή του λόγω του πολέμου στη Γάζα», ανέφερε σε ανακοίνωση η εκστρατεία Listen to Michigan, που προέτρεψε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη «μη δεσμευτική» ψήφο.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να μας παρασύρει ακόμη περισσότερο στο παρελθόν καθώς επιδιώκει την εκδίκηση και αντίποινα», είπε ο Μπάιντεν, χωρίς να αναφερθεί στην ψήφο διαμαρτυρίας.

#Μπάιντεν #Μίσιγκαν #Τραμπ #ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΩΝ_ΗΠΑ #ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
nikitis-alla-lavomenos-stis-prokrimatikes-ekloges-sto-misigkan-o-bainten.htm
Τυχαία Θέματα