Νετανιάχου: Mεταφορά αερίου στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Bενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ισραηλινής κυβέρνησης ότι η χώρα του σκοπεύει να εργαστεί σε ένα έργο για την μεταφορά αερίου στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου.

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη, για την συνέχιση της ανάπτυξης της Ισραηλινο-Ελληνοκυπριακής Συμμαχίας των Δημοκρατιών της Μέσης Ανατολής.

Ο Νετανιάχου

είπε: «Η συμμαχία που δημιουργήσαμε πριν από μερικά χρόνια έχει πολύ σημαντικές προοπτικές, ειδικά όσον αφορά τη θέση του Ισραήλ ως ενεργειακής δύναμης. Το έργο στο οποίο έχουμε επικεντρωθεί είναι η παροχή φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω αγωγού φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου μας, σε εργοστάσιο υγροποίησης αερίου που θα κατασκευαστεί στην Κύπρο». Αυτή η σύνδεση θα οδηγήσει την ισραηλινή οικονομία στο επόμενο επίπεδο και θα ενισχύσει την θέση του Ισραήλ ως σημαντικού διεθνούς προμηθευτή ενέργειας».

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, η συνεργασία για αποτελεσματικής και φθηνής παράδοσης φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της χώρας του.

ΝετανιαχουΧριστοδουλίδηςΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα