Νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Βαθιά ριζωμένη η αλαζονεία

18:16 5/2/2022 - Πηγή: Reporter

Με κάθε επισημότητα ενθρονίστηκε σήμερα (5/2) στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Η τελετή ενθρόνισης έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε τις ευχές του.

Τον νέο αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο τον Β', υποδέχθηκε με προσφώνηση ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, που χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για το νησί και την πόλη του Ηρακλείου,

εκφράζοντας την συγκίνησή του.

Ο κ. Λαμπρινός ευχήθηκε εκ μέρους του δήμου και των πολιτών, υγεία και δημιουργικό έργο στον νέο αρχιεπίσκοπο, συμπληρώνοντας ότι «θα μας βρείτε συμπαραστάτες στο έργο σας, για το καλό του τόπου και των πολιτών, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια, και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να προχωρήσουν στον δρόμο της προκοπής, της κοινωνικής συνοχής, και της αλληλεγγύης».

Στην αντιφώνηση του ο νέος Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έρχομαι ως πατέρας αυτής της μεγάλης οικογένειας με μια αγκαλιά που είναι ανοιχτή για όλους. Αγαπούμε, συγχωρούμε, προχωρούμε».

“Εἶμαι ἀπ᾿ τήν Κρήτη. Ἀπ᾿ τό νησί πού δέν γερνᾶ, δεν γέρνει, καί σκλαβωμένο, ἀσκλάβωτο πάντα ᾿ναι, για νά δίνει μαθήματα λευτεριᾶς”» σημείωσε.

Ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε και στην πανδημία λέγοντας «δυστυχώς κατέδειξε πόσο βαθειά ριζωμένη μέσα στον κοινωνικό χώρο είναι η αλαζονεία και η εσωστρέφεια, η σύγχυση και ο φανατισμός. Το μεγάλο πρόβλημα του ιού ως μη όφειλε, πως υπάρχουν και κυκλοφορούν δυστυχώς πνευματικοί και κοινωνικοί, που απειλούν την υγεία μας, απειλούν αυτήν ακόμη τη χριστιανική μας ιδιότητα, αφού ο χριστιανός είναι αδύνατον να είναι φονταμενταλιστής και φανατικός. Κάποιοι ἀδελφοί μας από πιστοί γίνονται εύπιστοι, αφήνοντας το Ευαγγέλιο, αναζητούν ψευδοευαγγελιστές. Λησμονούν το θαύμα της Ἐκκλησίας, το Χριστό πού διασχίζει την ιστορία, και ψάχνουν εναγώνια “θαύματα” και “θαυματοποιούς”. Και ακόμη κάποιοι ιδιωτικοποιούν την πίστη, κάτι πού καμία σχέση δεν έχει με την αποστολική παράδοση της Εκκλησίας».

ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣΑΛΑΖΟΝΕΙΑπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα