Νέο συνυποσχετικό οικειοθελούς προσφοράς του ελληνικου Εφοπλισμού στην Πολιτεία

Εξουσιοδότηση στην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κα. Μελίνα Τραυλού να συνυπογράψει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις αναγκαίες τροποποιήσεις και προσαρμογές στο ισχύον συνυποσχετικό Οικειοθελούς προσφοράς της ελληνικής ναυτιλίας έδωσε χθες η ναυτιλιακή κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, η γενική συνέλευση της ΕΕΕ, μέσα από ένα ποσοστό θετικών ψήφων που αντιπροσωπεύει πάνω από το 85% της συνολικής χωρητικότητας του ελληνόκτητου στόλου, εξουσιοδότησε την κα. Τραυλού

να υπογράψει τις τροποποιήσεις του συνυποσχετικού οικειοθελούς προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας που ισχύει από το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τροποποιήσεις προβλέπουν την αύξηση του ελάχιστου συνολικού ετήσιου ποσού της Νέας Οικειοθελούς Παροχής, από τα 40 εκατ. στα 60 εκατ. ετησίως και την μείωση της φορολογίας για τα μερίσματα από ναυτιλιακές δραστηριότητες που εισάγονται την Ελλάδα, από 10% σε 5%.

Επίσης, όπως αναφέρεται, ανάλογη πρόβλεψη ισχύει και για τα κέρδη από πώληση μετοχών πλοιοκτητριών εταιρειών ή εταιρειών χαρτοφυλακίου πλοιοκτητριών εταιρειών (holding companies), τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα.

Ένα ενδιαφέρον σημείο των διαδικασιών για την υπογραφή του νέου συνυποσχετικού έχει να κάνει με το ότι εφόσον οι εκπροσωπούμενοι από την κα. Τραυλού αντιπροσωπεύουν ποσοστό χωρητικότητας πάνω από το 66% της συνολικής, τότε η δέσμευση που προκύπτει από τις τροποποιήσεις του συνυποσχετικού θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, δηλαδή στο 15% περίπου, που δεν έχει δώσει ακόμη την εκπροσώπηση του, όπως προκύπτει από τη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΕΕ.

Δίπλα στην κοινωνία

Στο μεταξύ μιλώντας η Μαρίνα Τραυλού σε εκδήλωση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της “ΣΥΝ - ΕΝΩΣΙΣ” την περασμένη Τρίτη για τις νέο πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕΕ και τις βραβεύσεις βετερανων ναυτικών στάθηκε στην “συναρμογή” ναυτιλίας και κοινωνίας.

Χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, δήλωσε ότι «ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, θα συνεχίσουμε να συν – ενώνουμε για το κοινό καλό, ναυτιλία, κοινωνία και Πολιτεία».

Γιώργος Αλεξάκης ΠολιτείαΕΦΟΠΛΙΣΜΟΣΤΡΑΥΛΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα