Νέο κραχ στο άνοιγμα της Wall Street

Το απόλυτο κραχ βιώνει και σήμερα το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη, η Wall Street. Πρόκειται για μία εφιαλτική συνεδρίαση με τον Dow Jones να «βυθίζεται» πάνω από 1.800 μονάδες, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η χθεσινή απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να απαγορέψει τις μετακινήσεις προς την αμερικανική επικράτεια, δείχνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ευάλωτη.

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η προσωρινή απαγόρευση εισόδου την οποία

αποφάσισε να επιβάλει στα κράτη του χώρου Σένγκεν για τριάντα ημέρες δεν αφορά τα εμπορεύματα.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε αντιδράσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 7.34% στις 21,824.62 μονάδες, S&P 500 διολισθαίνει κατά 6.95% στις 2,548.62 μονάδες και ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 6.51% στις 7,434.54 μονάδες.

Ο νέος «μαύρος κύκνος» της παγκόσμιας οικονομίας έχει κλονίσει τις διεθνείς αγορές. Με ισχυρές απώλειες κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν «βουτιά» άνω του 6% με τον χρυσό να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες του 3%.



Wall StreetΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςκραχ
Keywords
Τυχαία Θέματα