Νέο επεισόδιο με Πολάκη: Ο Αθανασίου τού έκλεισε το μικρόφωνο

Νέα πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα (31/1) στη Βουλή, με πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Παύλο Πολάκη.

Μία ημέρα μετά τη διαμάχη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε ρήξη με τον αντιπρόεδρο της Βουλής,

Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο κ. Πολάκης ξεκίνησε να αναφέρεται στο θέμα της Novartis υλοποιώντας την «υπόσχεση» που έδωσε στο εντευκτήριο της Βουλής στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ο προεδρεύων της Βουλής και να τον καλέσει να επιστρέψει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Αθανασίου κάλεσε επανειλημμένα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής και να τοποθετηθεί για το ζήτημα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να του αφαιρέσει τον λόγο και να του κλείσει το μικρόφωνο.

Μάλιστα, στη συνέχεια διέκοψε και τη συνεδρίαση, θέτοντας θέμα για μομφή κατά του βουλευτή και ζητώντας από τον πρόεδρο του Σώματος να λάβει την τελική απόφαση.

«Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο. Δεν γίνονται αυτά. Σας στέρησα τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο, διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο πρόεδρος για να υποβάλει μομφή κατά συναδέλφου εάν το κρίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «εξευτελισμό της Βουλής», ενώ ο κ. Αθανασίου αποχώρησε από το προεδρείο μέχρι να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να ανακοινώσει την απόφασή του.

NovartisΠαύλος ΠολάκηςΧαράλαμπος Αθανασίουαναπτυξιακός νόμος
Keywords
Τυχαία Θέματα