Νέες ταυτότητες: Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες-Δεν τίθεται θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων

16:38 2/9/2023 - Πηγή: Reporter

Για το τι αλλάζει στις νέες αστυνομικές ταυτότητες που αντικαθίστανται από τις 25 Σεπτεμβρίου μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» ο υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ) της ΕΡΤ, Βασίλης Βασιλόπουλος, λέγοντας ότι το νέο κρατικό έγγραφο θα έχει όλη την απαραίτητη πληροφορία προκειμένου ο πολίτης να μπορεί να ταξιδεύει εύκολα στο εξωτερικό.

«Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μπορεί ο πολίτης να νιώθει ασφαλής» ανέφερε ο υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων ενώ όσον αφορά τις πληροφορίες που θα υπάρχουν

στις νέες αστυνομικές ταυτότητες ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι το νέο έγγραφο θα περιέχει όλα τα στοιχεία για να μπορεί κάποιος να σε αναγνωρίσει.

Δημόσια έγγραφα οι ταυτότητες

«Ο γενικός κανονισμός GDPR που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κανονισμός για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και των πληροφοριών και την προστασία των δεδομένων. Δηλαδή τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις για να είναι ασφαλή αυτά τα δεδομένα. Αυτές οι πληροφορίες των ανθρώπων δεν είναι κάτι απαγορευτικό» σημείωσε.

Και όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, «δεν μπορεί αυτή η κοινότητα που διαμαρτύρεται και επικαλείται θεωρίες συνωμοσίας να αναφέρεται στην προστασία δεδομένων όταν μιλάμε για δημόσιο έγγραφο στο οποίο είμαστε όλοι σαν πολίτες υποχρεωμένοι να αποδεικνύουμε την πολιτειότητας μας, να αποδεικνύουμε ότι είμαστε νομοταγείς, ώστε να μπορούμε με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές να ταξιδεύουμε ακόμη και μόνο με αυτή την ταυτότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΝΕΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑGDPRπροστασία προσωπικών δεδομένων
Keywords
Αναζητήσεις
nees-taftotites-yparchoun-asfalistikes-dikleides-den-tithetai-thema-prostasias-prosopikon-dedomenon.htm
Τυχαία Θέματα