Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας-Στο επίκεντρο οι κόρες του Πούτιν

19:06 6/4/2022 - Πηγή: Reporter

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα (6/4) νέες κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δύο ενήλικων κορών του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με το νέο πακέτο κυρώσεων, οι ΗΠΑ θέλουν να αυξήσουν την οικονομική πίεση στη Ρωσία και στον ίδιο τον Πούτιν μετά από τις φρικαλεότητες των Ρώσων στην

ουκρανική πόλη Μπούκα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης κυρώσεις στη σύζυγο και την κόρη του υπουργού Εξωτερικών του Πούτιν, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σήμερα κλιμακώνουμε δραματικά το οικονομικό σοκ επιβάλλοντας πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας, τη Sberbank, και τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζά της, την Alfa Bank», δήλωσε στο CNN ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ στοχοποιούν τις δύο ενήλικες κόρες του Πούτιν, καθώς πιστεύουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος μπορεί να κρύβει κάποια από τα περιουσιακά του στοιχεία μέσω αυτών, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος. Χωρίς να διευκρινίσει ποια από τα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν θα μπορούσαν να κρύβονται μέσω της Μαρίγια Πούτινα και της Κατερίνα Τιχόνοβα, ο αξιωματούχος είπε ότι η πρακτική ήταν κοινή μεταξύ της ρωσικής ελίτ.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο Πούτιν και πολλοί από τους συντρόφους του κρύβουν τον πλούτο τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, με μέλη της οικογένειας που έχουν τοποθετήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία και τον πλούτο τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Γι’ αυτό οι συντονισμένες προσπάθειες να “παγώσουν” τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αρπάξουν τα πολυτελή αγαθά τους - τα αυτοκίνητά τους, τα γιοτ τους, τα σπίτια τους κ.λπ. - και γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να δράσουμε μαζικά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Βλαντιμιρ ΠούτινΣεργκέι ΛαβρόφSberbankALFA BANK
Keywords
Τυχαία Θέματα