Νέες ισχυρές απώλειες για τη Wall Street

Στο "κόκκινο" κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Η απαισιοδοξία και η ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία επανήλθαν στις τάξεις των επενδυτών, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει πτώση άνω του 3%.

Στο πλαίσιο καταπολέμησης των επιπτώσεων του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόκειται να ετοιμάσει ένα φιλόδοξο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης,

χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τραμπ συναντήθηκε με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, με το CNBC να μεταδίδει ότι συζητήθηκε η μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών σε μηδενικά επίπεδα. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάποιο μέτρο.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 3,01% και διαμορφώνεται στις 24.264,15 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 2,90% στις 2.798,74 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 2,54% στις 8.132,08 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, τα κυριότερα χρηματιστήρια προσπαθούν να ανακάμψουν, λαμβάνοντας ώθηση από τις κεντρικές τράπεζες και τις κινήσεις τους για στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗσυναλλαγές
Keywords
Τυχαία Θέματα