Νέα συνεργασία στη ναυτιλία για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ο νηογνώμονας των ΗΠΑ ABS, η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία Hyundai Heavy Industries (HHI) και η μητρική της εταιρεία Korea

Shipbuilding and Offshore Engineering (KSOE) αποκάλυψαν δύο κοινά αναπτυξιακά έργα για την ανάπτυξη τεχνολογιών απαλλαγής από τον άνθρακα με σκοπό την υποστήριξη των παγκόσμιων φιλοδοξιών βιωσιμότητας.

Τα έργα αφορούν την παραγωγή πράσινου υδρογόνου και τη δέσμευση - αποθήκευση άνθρακα, δύο τεχνολογίες που θα είναι κρίσιμες για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών.

Η τριάδα θα αναπτύξει από κοινού τεχνική καθοδήγηση για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου από υπεράκτιες πλατφόρμες. Αυτό θα είναι το βασικό πρώτο βήμα για το σχεδιασμό και την κατασκευή μιας εγκατάστασης έως το 2025.

Η καθοδήγηση θα διευκολύνει την ανάπτυξη εγκαταστάσεων παραγωγής που θα συμβάλλουν στην εξέλιξη μιας παγκόσμιας πράσινης οικονομίας υδρογόνου. Το έργο θα χρησιμοποιήσει την ηλεκτρόλυση του θαλασσινού νερού για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Νωρίτερα φέτος, η ABS, η KSOE και η Hyundai Mipo Dockyard, μέρος της HMD, ένωσαν επίσης τις δυνάμεις τους με τη ναυτιλιακή αρχή της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (RMI) για να αναπτύξουν σχέδια πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου CO2.

ΝΑΥΤΙΛΙΑσυνεργασίαπαραγωγή πράσινου υδρογόνουπράσινο υδρογόνο
Keywords
Τυχαία Θέματα