Νέα κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση Ερντογάν - Σαράτζ

Με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) της Λιβύης, Φαγέζ Αλ Σαράτζ, με τον οποίο υπέγραψε και τις συμφωνίες, συναντήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το «τετ-α-τετ» πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη κεκλεισμένων των θυρών και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών.

Μετά τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να εξετάσει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη,

εάν ο Σαράτζ υπέβαλε ένα τέτοιο αίτημα.

Σημειώνεται ότι κατατέθηκε σήμερα στην τουρκική Βουλή και η συμφωνία που υπέγραψε στα τέλη του περασμένου μήνα η Τουρκία με τη Λιβύη για στρατιωτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας μαζί με το μνημόνιο για τα θαλάσσια σύνορα το οποίο τόσο η Ε.Ε. όσο και οι ΗΠΑ αλλά και χώρες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος έχουν αποσαφηνίσει ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα καθώς και ότι αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κινήσεις της Τουρκίας γίνονται την ώρα που και ο ΟΗΕ σε έκθεση του, στοιχεία της οποίας αποκάλυψε πρόσφατα ο Guardian θέτει θέμα παραβίασης του εμπάργκο όπλων, το οποίο έχει επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Μάλιστα, το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συναντήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Φόρουμ Ντόχας με τον Σαράτζ και συζήτησαν το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες για τη θαλάσσια δικαιοδοσία.

Φαγέζ αλ ΣαράζΤΟΥΡΚΙΑΛιβύηΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 
Keywords
Τυχαία Θέματα