Νέα εποχή για Ζυγό και Σινέ Παρί στην Πλάκα

09:10 5/9/2023 - Πηγή: Reporter

Στον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία, sir Στέλιο Χατζηιωάννου πέρασε ο ιστορικός "Ζυγός" στην Πλάκα αλλά και ο θερινός κινηματογράφος Σινέ Παρί.

Η μουσική σκηνή στην Πλάκα έχει πλούσια ιστορία, αλλά παρέμενε για χρόνια κλειστό. Πλέον θα φιλοξενεί το Stelios Foundation Conference Hall. Την πρώτη αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδρίων που διαθέτει το ίδρυμα.

"Στην αρχή κάναμε αρκετές σκέψεις για το πώς θα μπορούσε ο συγκεκριμένος χώρος να αξιοποιηθεί", ανέφερε ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου στο περιθώριο της απονομής των βραβείων Stelios

Awards for Young Entrepreneurs in Greece, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εν λόγω χώρο τη Δευτέρα (5/9) και ουσιαστικά εγκαινιάστηκε με αυτόν τον τρόπο.

Εκτός από την εξυπηρέτηση των αναγκών του ιδρύματος, ο χώρος προβλέπεται να διατίθεται δωρεάν σε όποια μη κερδοσκοπική οργάνωση επιθυμεί να διοργανώσει σε αυτόν κάποια φιλανθρωπική εκδήλωση.

Όσο για το Σινέ Παρί βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης και θα επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι του 2024.

"Η ελληνική πολιτεία με απόφαση του τότε υπουργού πολιτισμού, Θάνου Μικρούτσικου αποφάσισε ότι θα πρέπει η χρήση του να παραμείνει ως θερινός κινηματογράφος", σημείωσε ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου και πρόσθεσε: "Μετά από συζητήσεις, το ίδρυμα ήρθε σε συμφωνία με την οικογένεια της Δάφνης Μπεχτσή (του Cinobo), η οποία θα αναλάβει την διαχείριση και την λειτουργία του κινηματογράφου.

ΖΥΓΟΣΣΙΝΕ ΠΑΡΙΠλάκα
Keywords
Αναζητήσεις
nea-epochi-gia-zygo-kai-sine-pari-stin-plaka.htm
Τυχαία Θέματα
Ζυγό, Σινέ Παρί, Πλάκα,zygo, sine pari, plaka