Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κορονοϊός «πληγώνουν» το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, επεκτείνοντας τις ήδη μεγάλες απώλειες, καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλο τον κόσμο προκαλεί ανησυχίες για περαιτέρω περιορισμούς στις δραστηριότητες των πολιτών, που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη ζήτηση για καύσιμα

Το αρνητικό κλίμα επιβαρύνει περαιτέρω η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σε σημείο μάλιστα που βρίσκεται λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από τον αγωγό αργού

πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδα-Σεϊχάν.

Επιπλέον, την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μείωση του εργατικού προσωπικού του ανά τον κόσμο κατά 9.000 θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αγγλο-ολλανδικός ενεργειακός κολοσσός Royal Dutch Shell.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,15% στα 38,84 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ χάνει κατά 1,37% στα 40,99 δολάρια το βαρέλι.

Όσον αφορά τα βασικά μέταλλα, ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,82% στα 1.887,65 δολάρια ανά ουγγιά, ο άργυρος διολισθαίνει κατά 2,72% στα 23,780 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός καταγράφει απώλειες 0,22% στα 2,9835 δολάρια ανά λίβρα.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, το φυσικό αέριο κινείται πτωτικά κατά 2,15% στα 2,506 δολάρια ανά φυσική ατμόσφαιρα, ενώ αντίθετα το αμερικανικό σιτάρι κερδίζει κατά 0,75% στα 553,12 δολάρια το μπουσέλ.

Επανήλθε στα κέρδη το δολάριο

Ενισχύεται το αμερικανικό δολάριο μετά το επεισοδιακό προεδρικό debate ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν, την ώρα που έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες για την ψήφιση ενός νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, έμπνευσης των Δημοκρατικών.

Ειδικότερα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,30% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να ανέρχεται στο 1,1707. Στο ίδιο μήκος κύματος, το δολάριο κερδίζει κατά 0,22% έναντι της βρετανικής λίρας και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 1,2833.

ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧΑρμενίαΑζερμπαϊτζάνκορονοιόςΑναζωπύρωσηΚΡΟΥΣΜΑΤΑζήτηση πετρελαίουδολαριο
Keywords
Τυχαία Θέματα