Μόνο Σαμαράς και Λαζαρίδης ξέρουν τις λεπτομέρειες του «Ζαππείου 2»…

Ούτε οι πιο στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Α. Σαμαρά δεν γνωρίζουν τι θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του «Ζαππείου 2». Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δήλωνε πλήρη άγνοια απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «R» λέγοντας επί λέξη "μόνο ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζουν".Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας, με στόχο την
έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή το γρηγορότερο δυνατόν από το μνημόνιο. Βασικές προτεραιότητες, το ζωντάνεμα της επιχειρηματικότητας, η αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε η αποτυχημένη πολιτική του ΠαΣοΚ στους χαμηλοσυνταξιούχους, η αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική εξουσία και η επιστροφή της αυτοπεποίθησης στη νέα γενιά.

Η ΝΔ θεωρεί ότι όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση έως και σήμερα, ότι έχει επιδείξει αταλάντευτη στάση ευθύνης, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς λαϊκισμούς, αν και βουλευτές του κόμματος έχουν εκφράσει κατά καιρούς πολλές ενστάσεις για την αρνητική στάση που τηρήθηκε σε κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτό του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ή της αναδιάρθρωσης του ΙΚΑ.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς θεωρεί ότι οι εξελίξεις τον δικαίωσαν σε τρία βασικά ζητήματα:

α) Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους δανεισμού.

β) Από τα μέτρα του μνημονίου έλειπε η αναπτυξιακή διάσταση.

γ) Προέβλεψε έγκαιρα ότι το μείγμα αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, σε θυσίες χωρίς ελπίδα. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι δικαιώθηκε πλήρως στην επιχειρηματολογία της για αποτυχία του μνημονίου, αφού ακόμη και κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠαΣοΚ παραδέχονται ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Σ. Κ. Χ.
Keywords
Τυχαία Θέματα