Μητσοτάκης: Θέλουν κυβέρνηση παράλυσης- Δεν συνεργάζομαι με τον Ανδρουλάκη

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 την Τρίτη (16/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνέδεσε το Μαξίμου με το predator, αλλά και τις αναφορές του για κυβέρνηση "ειδικού σκοπού".

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στη χυδαιότητα του», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δουλειά

μας να υποδείξουμε τις ποινικές ευθύνες».

Για τα σενάρια περί κυβέρνησης ηττημένων-ειδικού σκοπού για τις παρακολουθήσεις και τα Τέμπη ο Πρωθυπουργός σχολίασε: "Λίγο πριν τις κάλπες έπεσαν οι μάσκες. Όταν έλεγα ότι υπάρχει υπόγεια συνεννόηση, αυτό εννοούσα αλλά δεν θα μπορούσα να το φανταστώ σε αυτή την έκταση. Από την κυβέρνηση των ηττημένων περάσαμε στην κυβέρνηση των απελπισμένων. Τι θα κάνουν; Θα παρέμβουν και στη Δικαιοσύνη; Οι υποθέσεις είναι στη Δικαιοσύνη. Μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις και να αντιμετωπίζει την Τουρκία, θα είναι κυβέρνηση παράλυσης. Θέλουν να μας στείλουν φυλακή για να σώσουν τις καρέκλες τους. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα τους βγει Τσίπρας από την πίσω πόρτα".

Για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ: «Έχω μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη, αν και με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ συναντηθήκαμε πολλές φορές, απέναντι στο λαϊκισμό, απέναντι στη σκευωρία της Novartis και έχουμε κοινό τόπο».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως, «παρουσιάζει μια χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής και της χρεοκοπίας».

Όσον αφορά την εντολή που λάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε: «Αφήστε να κρατήσω και κάποια χαρτιά κλειστά, με ενδιαφέρει να είμαστε οι καθαροί νικητές».

Στη συνέχεια επανέλαβε την πρόταση του για κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων. «Εφόσον οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κοστολογηθούν τα προγράμματά μας».

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για την 13η σύνταξη, είπε: «Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν ποιος τους έκοψε τις συντάξεις», ενώ για τον ΦΠΑ είπε ότι «η μείωση του δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, δεν θα έπεφταν οι τιμές».

«Τα εργαλεία, όπως το Market Pass, δεν λύνουν το πρόβλημα, είναι μία στήριξη, μία ασπιρίνη. Η μόνιμη λύση δεν είναι τα επιδόματα αλλά οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών», πρόσθεσε και σημείωσε πως αυτή είναι η στόχευση της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Πρέσπες του Αιγαίου

Τέλος, αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας πως «εγώ διαχειρίστηκα αποτελεσματικά μια εξαιρετικά επιθετική Τουρκία. Γνωρίζουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την Τουρκία και σε περίπτωση που επιστρέψει σε λογική αναθεωρητισμού. Οι εκλογές έχουν και γεωπολιτική διάσταση. Χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στην πατρίδα μας».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης δήλωσε πως «ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ για Πρέσπες του Αιγαίου».

ΜητσοτακηςΠασοκΑνδρουλάκηςεκλογές 2023ΝΔΚυβέρνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα