Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με Κούρτι και τους Προέδρους Μαυροβουνίου και Μολδαβίας

Μπαράζ συναντήσεων είχε και την Τρίτη (22/8) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τoν Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, με τους δύο ηγέτες, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Μαξίμου, να συμφωνούν να εργαστούν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και προς την υποστήριξη της προόδου της ένταξης του Μαυροβουνίου στην ΕΕ.

Ακόμα, στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό

του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, συζητήθηκε η συνέχιση ανάπτυξης της διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων του Κοσόβου με τη Σερβία.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε υποδεχθεί στο Μαξίμου και την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, η οποία εκφράστηκε και στην Διακήρυξη των Αθηνών που υιοθέτησαν στις 21 Αυγούστου οι 11 ηγέτες που συμμετείχαν στο άτυπο δείπνο που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, παρουσία της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμη την κα. Σάντου για την πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει πρεσβεία στο Κισινάου το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΜητσοτακηςΚΟΥΡΤΙΜαυροβούνιοΜΟΛΔΑΒΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα