Μητσοτάκης: Συνάντησε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη: Καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη

Τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη που τον Νοέμβριο του 2018 βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή (31/3) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός έκανε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη».

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Επισκέφθηκα στο Διδυμότειχο τη μητέρα και τον πατέρα της Ελένης. Της Ελένης Τοπαλούδη. Ο θάνατός της σημάδεψε

τον χειμώνα του 2018. Ένα έγκλημα τόσο σκοτεινό και αποτρόπαιο που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Αντικρίζοντας σήμερα το χαμόγελο της Ελένης στις φωτογραφίες του σπιτιού της, υποσχέθηκα στην Κούλα και στον Γιάννη να κάνω ό,τι μπορώ για να μη ζήσουν άλλοι γονείς τον δικό τους πόνο. Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές.

Το οφείλουμε στη μνήμη της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Νεκταρίας… Όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα. Το οφείλουμε σε κάθε κορίτσι που τραυμάτισε και τραυματίζει η έμφυλη βία. Μπορεί να είναι το παιδί μας, η αδελφή μας, η φίλη μας και πρέπει, Πολιτεία και κοινωνία, να φωνάξουμε δυνατά: Ποτέ ξανά!».

Επίσκεψη στο Σουφλί

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, μετά την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, και το Σουφλί, όπου στο κέντρο της πόλης τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, κάτοικοι και μία ομάδα μαθητών που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στον κεντρικό δρόμο και συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές. Μάλιστα, έξω από ένα καφενείο τον κέρασαν τσίπουρο και ο κ. Μητσοτάκης έμεινε αρκετά λεπτά και είχε διάλογο με πολίτες που του έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 35 ακόμα χιλιόμετρα, με παρόντα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

ΜητσοτακηςΕλένη ΤοπαλούδηΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣουφλίΔιδυμότειχοΝΔ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα