Μητσοτάκης-Πυρκαγιές: Μόνη ζημιά που δεν διορθώνεται, η απώλεια ανθρώπινης ζωής

Στο βήμα της Βουλής για τη δευτερολογία του βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (31/8) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξάγεται μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «κάποιες χρονιές είναι καλές, ως προς τις καμένες εκτάσεις και κάποιες είναι πολύ κακές. Το ίδιο ισχύει για την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κροατία».

«Αν πιστεύετε μέσα στην αφέλειά σας ότι μπορούμε να προστατεύσουμε 70 εκατ. στρέμματα με

δάσος, τότε είστε από άλλη πλανήτη», σημείωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Και επειδή εγώ έρχομαι από τον πλανήτη Γη, κύριο μέλημά μας είναι η προτεραιοποίηση, πολύ απλά διότι ούτε τους πόρους έχουμε, ούτε τις δυνάμεις».

Για τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ας αναρωτηθούμε ποιοι τους πήγαν εκεί και ποιες είναι αυτές οι ΜΚΟ που έχουν καθαρή εικόνα;».

Το 2018 χάθηκαν 104 ψυχές

Απευθυνόμενος στον κ. Φάμελλο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το 2018 κάηκαν μόλις 120.000 στρέμματα, αλλά χάθηκαν και 104 ψυχές, στο Μάτι.

«Οι στατιστικές μπορούν να διαβαστούν με πολλούς τρόπους και οι αριθμοί. Ας μην τους χρησιμοποιούμε αποσπασματικά» τόνισε ο πρωθυπουργός, παραπέμποντας στα στατιστικά στοιχεία για τις πυρκαγιές από το 2006, όπως είναι αναρτημένα στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων. «Αν δείτε τα γραφήματα – δεν θα μπω στη λεπτομέρεια των στοιχείων – θα διαπιστώσετε ότι στα μεσογειακά περιβάλλοντα υπάρχει κυκλικότητα στο φαινόμενο».

Όσον αφορά στην τοποθέτησή του για την ΚΟ των Σπαρτιατών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είχαμε δει κόμμα χωρίς αρχηγό, αλλά σήμερα είδαμε και αρχηγό χωρίς κόμμα. Αυτά τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών, δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν».

Για τον Ανδρουλάκη

Στο μεταξύ, κριτική άσκησε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Είπατε κ. Ανδρουλάκη ότι στην Πάρνηθα κάηκαν περισσότερα στρέμματα από το 2007. Έρχεστε εδώ και διαβάζετε μια ομιλία χωρίς να ακούτε τι έχει πει ο συνομιλητή σας πριν. Χάσαμε το μισό ελατοδάσος της Πάρνηθας το 2007 ενδεχομένως για πάντα. Αντίθετα το κομμάτι του πευκόδασους αναγεννήθηκε.Μας λέτε ότι κάηκαν περισσότερα στρέμματα παραγνωρίζοντας την ουσία που μόλις σας είπα. Η συζήτηση που κάνουμε δεν πρέπει να είναι επιπέδου ατάκας», ανέφερε.

Τοποθετούμενος για όσα είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επισήμανε: «Τεράστιες σαχλαμάρες τα περί επιβραδυντικού υγρού που έσβησε τη φωτιά στην Πάρνηθα. Τα ελικόπτερα και τα Canadair δεν χρησιμοποιούν επιβραδυντικό υγρό, καθώς προμηθεύονται νερό από τη θάλασσα. Μόνο τα PZL χρησιμοποιούν επιβραδυντικό».

«Υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας κυρία Κωνσταντοπούλου»

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγόρησε για δολοφονία χαρακτήρων.

«Καλό είναι κυρία Κωνσταντοπούλου να μην συγχέεται τον ρόλο σας ως δικηγόρος και τον ρόλο σας ως πρόεδρος ΚΟ. Οι αξιωματικοί που κατηγορείτε για το Μάτι μπορεί σήμερα να δίνουν μάχη στη Δαδιά. Υπάρχει κυρία Κωνσταντοπούλου το τεκμήριο αθωότητας και η αξιολόγηση. Είναι άδικο και ανέντιμο την ώρα που παλεύουν αυτοί οι άνθρωποι να δολοφονείτε χαρακτήρες», είπε, προσθέτοντας: «Κυρία Κωνσταντοπούλου μεταφέρατε στο κοινοβούλιο μια υπόθεση που μπορεί να αξιολογήσει μόνο η Δικαιοσύνη».

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

ΜητσοτακηςΒουλήΠυρκαγιέςδευτερολογία
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-pyrkagies-moni-zimia-pou-den-diorthonetai-i-apoleia-anthropinis-zois.htm
Τυχαία Θέματα