Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας παραπλάνησε τη Βουλή-Δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε από το βήμα της Βουλής ότι γνώριζε για τις παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υποστήριξε ότι η επιστολή της ΑΔΑΕ την οποία έλαβε δεν περιείχε συγκεκριμένα ονόματα. Αναρωτήθηκε λοιπόν πώς τα ήξερε ο Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο έθεσε μία σειρά από ερωτήματα.

Στην ομιλία

του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες για υπονόμευση της Δημοκρατίας με τις υποκλοπές. Αντίθετα, σημείωσε πως "η Δημοκρατία θα προστατευτεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση από το καλοκαίρι, με αφορμή την υπόθεση Ανδρουλάκη, έπραξε τα νόμιμα για τις παρακολουθήσεις. Απάντησε δε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν γνώριζε καμία από τις περιπτώσεις που ανέδειξε τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ. Του κ. Χατζηδάκη και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Έχω μια απορία: Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και όχι εγώ; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσετε. Γιατί δεν έγινα ποτέ αποδέκτης αυτών των πληροφοριών; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεστε; Είτε λοιπόν υπήρξαν διαρροές απορρητων πληροφοριών από την ΑΔΑΕ είτε ο κ. Τσίπρας επέβαλε τα ονόματα. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι που διέρρεαν στοιχεία", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

"Ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τη Βουλή αν δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου", υποστήριξε.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως επισυνδέσεις ήταν νόμιμες και πως "τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη".

«Ναι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας, αλλά δικάζουν δύο δικούς σας υπουργούς για κατάχρηση εξουσίας, ενώ κρίνουν και τα όσα συνέβησαν στο Μάτι», σημείωσε αιχμηρά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα:

"Θα ζητήσετε συγγνώμη για τον διασυρμό της χώρας για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας;

Θα συνεχίσετε να καλύπτετε τον Νίκο Παππά για τον στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

Πού πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα;

Θα γκρεμίσετε τον φράχτή στον Έβρο ή θα συνεχίσετε να τον φτιάχνετε;"

Ο Πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με μία σύγκριση σχετικά με την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στεκόμενος ιδιαίτερα στην οικονομία.

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι επί υπουργίας Ευκλείδη Τσακαλώτου, η ανάπτυξη ανερχόταν σε 0,5%, ενώ πλέον βρίσκεται σε ρυθμό διπλάσιο και τριπλάσιο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυβέρνηση ΝΔ, τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη μίας δεύτερης γόνιμης τετραετίας.

"Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις, ενώ εσείς κ. Τσίπρα έχετε αποδείξει ότι δημιουργείτε κρίσεις", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κλείνοντας πρόσθεσε:

"Οι πολίτες συγκρίνουν και κρίνουν, γι' αυτό και θα δώσουν ισχυρή εντολή στην προκοπή με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΜητσοτακηςΡΑΜΜΟΣΑΔΑΕΤσίπραςπαρακολουθήσεις
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα