Μητσοτάκης: Η πλατφόρμα gov.gr εικόνα και πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης

Κεντρική επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο digital economy forum 2019 “Leading Greece to Growth” του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριο πως «βρίσκομαι εδώ να πληκτρολογήσουμε μαζί το ΕΝTER της επόμενης μέρας της χώρας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η

ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελεί το πολιτικό κέντρο που με πλήρεις αρμοδιότητες θα προχωρήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα. Δήλωσε αισιόδοξος καθώς όλο και περισσότερα «νέα παιδιά» στρέφονται και δραστηριοποιούνται σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα σημείωσε πως θα δημιουργηθεί η πλατφόρμα gov.gr η οποία θα αποτελεί την εικόνα και το πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης στις σχέσεις με τους πολίτες. Είπε πως οι νέες ταυτότητες θα είναι έγχρωμες και θα αποτελούν την ψηφιακή υπογραφή του πολίτη.

Ακόμη ανέφερε ότι θα υπάρξει για όλους τους πολίτες ένας ενιαίος αριθμός που θα εκδίδεται με τη γέννηση κάθε παιδιού και θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Ανέφερε πως η απλοποίηση των διαδικασιών είναι σημαντική, και γι' αυτό πλέον το Δημόσιο θα είναι υποχρεωμένο να έχει και να βρίσκει όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τον κάθε πολίτη.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και προς αυτήν κατεύθυνση θα λειτουργήσουν επιμορφωτικά προγράμματα για ανέργους, ενώ ταυτόχρονα θα ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα μαθήματα που θα συμβάλλουν στο ψηφιακό άλμα.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣΕΠΕdigital economy forum 2019: Leading Greece to Growth
Keywords
Τυχαία Θέματα