Μητσοτάκης: Επίθεση στη δημοκρατία η δολοφονία του Σίνζο Άμπε

18:14 8/7/2022 - Πηγή: Reporter

Τη βαθιά του θλίψη και τους προβληματισμούς του για την εν ψυχρώ δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, εξέφρασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός, η δολοφονία του Σίνζο Άμπε πρόκειται για μια επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία.

«Θλιβερά και συγκλονιστικά

νέα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιάπωνας Σίνζο Άμπε. Η ζωή του συντομεύτηκε με φρικτό και σκληρό τρόπο. Συνέβαλε τεράστια, αυτό το έγκλημα είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τον ιαπωνικό λαό» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1545416507303362560}

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, κατέληξε πριν λίγες ώρες, μετά από επίθεση από πυρά ενόπλου την ώρα που εκφωνούσε ομιλία στη Νάρα, ενόψει των εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της ιαπωνικής Γερουσίας.

Η επίθεση κατά του Άμπε σημειώθηκε περί τις 11:30 (σ.σ. τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας) στη Νάρα, ενώ όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Fuji, ο δράστης (που τέθηκε αμέσως υπό κράτηση) είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και το τουφέκι με το οποίο άνοιξε πυρ εναντίον του Σίνζο Άμπε ήταν χειροποίητο.

ΜητσοτακηςΣίνζο ΆμπεΔΟΛΟΦΟΝΙΑΕΛΛΑΔΑιαπωνίαπρωθυπουργός
Keywords
Τυχαία Θέματα