Μηταράκης: Περισσότεροι μετανάστες έφυγαν, παρά ήρθαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο

12:46 3/9/2020 - Πηγή: Reporter

Τον Ιούλιο έφυγαν από τη χώρα μας περισσότεροι μετανάστες από όσους ήρθαν, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "τον Ιούλιο μπήκαν στην χώρα μας 564 μετανάστες, αλλά έφυγαν 1034. Κάποιοι έφυγαν με προορισμό τις χώρες προέλευσής τους, είτε οικειοθελώς είτε υποχρεωτικά, και κάποιοι έφυγαν για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο συμφωνιών

που έχουμε κάνει για την μετεγκατάσταση ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων".

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, "διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι δίπλα στην κατοικία του νοσούντος αλλά και σε ολόκληρη την δομή. Στην πρώτη φάση της πανδημίας, δεν είχαμε κανένα κρούσμα στην Μόρια. Θέλω να ελπίζω ότι και αυτό το κρούσμα δεν θα έχει επιπλοκές. Είχαμε αντίστοιχα κρούσματα στην Χίο και στην Ριτσώνα τις προηγούμενες μέρες, χωρίς μέχρι στιγμής ναέχουμε κάποιο σοβαρό περιστατικό. Από την αρχή της πανδημίας, ευτυχώς, δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής που να συνδέεται με το μεταναστευτικό λόγω κορονοϊού".

Αναφερόμενος στη δημιουργία νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών στα νησιά, επεσήμανε πως "προχωρούν οι διαδικασίες σε Σάμο, Κω και Λέρο. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετατροπής των υφιστάμενων δομών στην Χίο και την Λέσβο σε νέες δομές κλειστές και ελεγχόμενες, οι οποίες και θα έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και θα έχουν ειδικές περιοχές για ασυνόδευτα ανήλικα, για μονογονεϊκές οικογένειες. Κλειστός χώρος για αυτούς που πρέπει να επιστραφούν. Και θα δώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας και στους ωφελούμενους, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες".

"Σε συνδυασμό με την μείωση των ροών η οποία υπερβαίνει το 90% τους προηγούμενους μήνες για την αποσυμφόρηση που έχει φτάσει στο 35%-40% στα νησιά του Αιγίου, αλλάζουμε την εικόνα που βίωσαν τα νησιά μας τα προηγούμενα χρόνια", κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣμεταναστευτικόυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλουδομές μετανάστευσηςCOVID 19ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα