Μικτή εικόνα στη Wall Street- Προς νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Αρνητικά επηρεασμένη, από το γεγονός ότι είναι κλειστή η χρηματιστηριακή αγορά της Μεγάλης Βρετανίας λόγω τραπεζικής αργίας, εμφανίζεται η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου. Βέβαια, ο Nasdaq συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ και ο S&P 500 οδεύει στην καλύτερη επίδοση των τελευταίων 36 ετών.

Με «καλό μάτι» βλέπουν επίσης οι επενδυτές τα μακροοικονομικά αποτελέσματα της Κίνας, παρόλο που ο δείκτης τιμών παραγωγού (PMI) για το βιομηχανικό τομέα της Κίνας μειώθηκε στις 51 μονάδες τον Αύγουστο, από την τιμή

των 51,1 μονάδων που είχε τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κινεζική Στατιστική Υπηρεσίας (NBS). Σημειώνεται πως η τιμή του δείκτη άνω των 50 μονάδων σηματοδοτεί επέκταση της βιομηχανικής δραστηριότητας, ενώ η τιμή κάτω των 50 μονάδων, συνιστά συρρίκνωση.

Την επενδυτική διάθεση τροφοδοτούν ακόμη οι αυξανόμενες ελπίδες για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών κατά του κορονοϊού, που μέχρι σήμερα έχει πλήξει σφόδρα τις οικονομίες σε όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις των ΗΠΑ και της Κίνας, που ενδεχομένως να αποτελέσει έναν παράγοντα αναταράξεων. Κι αυτό γιατί η Κίνα προχώρησε την Παρασκευή σε νέους περιορισμούς στις εξαγωγές τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να περιπλέξουν περαιτέρω την πώληση των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ, την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να επισπεύσει την εξαγορά της κινεζικής εφαρμογής από αμερικανική εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,48% και διαπραγματεύεται στις 28.515,27 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 χάνει κατά 0,15% στις 3.502,60 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,23% στις 11.722,33 μονάδες, οδεύοντας προ νέο ιστορικό υψηλό.

Wall StreetΗΠΑΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα