Μικτές τάσεις κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές

Στον απόηχο του επιτυχούς κλεισίματος της χθεσινής συνεδρίασης της Wall Street, τα χρηματιστήρια της Ασίας κατέγραψαν μικτές τάσεις την Παρασκευή (11/6).

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, ενώ οι επενδυτές είδαν αρκετούς παράγοντες στα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ που υποδεικνύουν την εγκυρότητα της πεποίθησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική.

Στο

πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,03% στις 28.948,73 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,45%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε απώλειες 0,54%. Αντίστοιχα, πτώση κατέγραψε και ο Shenzhen Component κατά 0,55%.

Φαίνεται πως η ευρεία πιστωτική ανάπτυξη στην Κίνα συνέχισε να επιβραδύνεται τον Μάιο, με την κεντρική τράπεζα της χώρας επιδιώκει να περιορίσει το αυξανόμενο χρέος στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Ταϊλάνδη ενισχύθηκαν, ενώ στη Σιγκαπούρη υποχώρησαν.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί 0,77%. Τα νοτιοκορεάτικα ομόλογα ενέτειναν τις απώλειές τους έπειτα από τα σχόλια του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας σχετικά με την ομαλοποίηση της πολιτικής, πράγμα που παρέπεμψε στο ότι η χώρα ενδέχεται να είναι μεταξύ των πρώτων στην Ασία που θα αυξήσουν τα επιτόκια.

Στην Αυστραλία καταγράφηκαν κέρδη, με τον δείκτη S&P/ASX 200 να κινείται 0,13% ανοδικότερα.

ΑΣΙΑNikkeiχρηματιστήριο
Keywords
Τυχαία Θέματα