Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, λόγω προσδοκιών για μεγαλύτερη και αμεσότερη στήριξη της οικονομίας, ενώ θετικό άνοιγμα προμηνύεται και στη Wall Street.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,14% στις 13.060 μονάδες, μ το FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται 0,94% στις 6.034 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 αυξάνεται 0,74% στις 4.948 μονάδες.

Ανοδικά κινείται επίσης ο ιταλικός FTSE MIB, ο οποίος κερδίζει 0,23% στις 19.626 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται ο ισπανικός IBEX και ο πορτογαλικός PSI

κατά 0,21% και 1,03% αντίστοιχα.

Στη Ρωσία, ο ΜΟΕΧ πέφτει 0,32% ενώ ο RTSI κερδίζει 0,21%. Στην Τουρκία, ο BIST 100 κερδίζει 0,87% στις 1.160 μονάδες.

Στο οικονομικό πεδίο, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,1% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική υπηρεσία, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 4,6%.

Παράλληλα, στη Γαλλία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Αύγουστο, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee.

Στο πεδίο των συναλλαγών, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Nokia, Total, Safran, Prosus, ASML, Adidas, Bayer, Schneider Electric, Sanofi, Airbus, Louis Vitton και Siemens.

Πτωτικά κινούνται οι γερμανικές BASF, BMW, Deutsche Borse, Daimler, Deutsche Telecom, Vonovia, Munchener και Linde καθώς και οι Vinci, Telefonica, Iberdrola και Enel.

ΕυρώπηΑγορέςμετοχέςΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μικτά,mikta