Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές πραγματοποιείται η συνεδρίαση των ασιατικών χρηματιστηρίων την Τετάρτη. Απώλειες καταγράφονται σε Ιαπωνία και Αυστραλία, ενώ μικτή είναι η εικόνα όσον αφορά τους κινεζικούς δείκτες.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, παρά τα ενθαρρυντικά νέα από την Κίνα ότι μειώνεται ο ρυθμός νέων κρουσμάτων και νεκρών λόγω κορονοϊού στην Κίνα. Ειδικότερα, σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας κατέγραψε μείωση των νέων κρουσμάτων

μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, όμως η αύξηση των περιπτώσεων μετάδοσης στην κοινότητα στον απώτερο κινεζικό βορρά, στην περιοχή των συνόρων με τη Ρωσία, αποτελεί αιτία ανησυχίας για τις κινεζικές αρχές.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei καταγράφει απώλειες 0,54% και διαπραγματεύεται στις 19.533,60 μονάδες. Σε πτωτική τροχιά κατά 1,11% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος διαμορφώνεται στις 5.426,80 μονάδες.

Μικτή είναι, αντίθετα, η εικόνα στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας. Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,22% στις 2.821,19 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component ενισχύεται κατά 0,33% στις 10.510,52 μονάδες. Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 0,48% στις 24.318 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος κατά 1,10% κινείται από την άλλη πλευρά ο δείκτης Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος ανέρχεται στις 10.446,74 μονάδες. Επιπλέον, ο δείκτης SET στην Ταϊλάνδη κινείται ανοδικά κατά 0,10% στις 1.257,61 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Wall Street κατέγραψε ανοδικό ράλι, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε σταδιακή επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης της πανδημίας και έχοντας το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα.

ασιατικές αγορέςΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗσυναλλαγέςΚίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα