Μικρή πτώση για το αργό, αλλά προβληματισμός στην αγορά

Υποχωρούν ελαφρώς οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη (24/11), μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποδεσμεύσουν μέρος των στρατηγικών τους αποθεμάτων για να βοηθήσουν την αγορά.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει 50 εκατομμύρια βαρέλια, σε συνεργασία με Κίνα, Ινδία, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Βρετανία, μετά

την άρνηση του OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόλιτρα από τα δικά της αποθέματα, χωρίς, όμως, να συγκεκριμενοποιήσει το πότε.

Αναλυτές της Goldman Sachs, πάντως, κάνουν λόγο για «σταγόνα στον ωκεανό», σημειώνοντας ότι η συντονισμένη απελευθέρωση μπορεί να προσθέσει 70-80 εκατομμύρια βαρέλια, λιγότερα από τα πάνω από 100 που χρειάζεται η αγορά για να υπάρχει ουσιαστική πτώση τιμών.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς θέλουν να δουν πώς θα ανταποκριθούν οι παραγωγοί σε αυτή την κίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,25%, στα 78,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,41% στα 81,97 δολάρια το βαρέλι.

Μικρή άνοδο της τάξης του 0,24% καταγράφει το φυσικό αέριο.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός μετά τις απώλειες που έφερε η ανακοίνωση της παραμονής του Τζερομ Πάουελ στο τιμόνι της Fed, με το πολύτιμο μέταλλο να ενισχύεται 0,28% στα 1.788,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ κέρδη καταγράφουν το ασήμι (+0,46% στα 23.543 δολάρια η ουγγιά) και ο χαλκός (+),76% στα 4,457 δολάρια η λίβρα).

Στα νομίσματα, το δολάριο υποχωρεί 0,26% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,217 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει πτώση 0,11% στο 1,3359 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία επίσης υποχωρεί 0,09% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8397 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

αργοαμερικανικό αργόΠΕΤΡΕΛΑΙΟΜΠΡΕΝΤχρυσόςασήμιχαλκόςΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟδολαριο
Keywords
Τυχαία Θέματα