Μικρές μεταβολές και νευρικότητα στη Wall Street

Σε καθεστώς επιφυλακτικότητας και συνεχών εναλλαγών προσήμων έχει τεθεί η Wall Street στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τις πιθανότητες νέων αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έμεινε στα ίδια επίπεδα με χθες (18/4), καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν ένα μικτό σύνολο εταιρικών κερδών, συμπεριλαμβανομένων των αισιόδοξων αναφορών από εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας, που ισοστάθμισαν τις απώλειες των μετοχών του Netflix.

Ο Dow

Jones υποχώρησε, λόγω της πτώσης των μετοχών της Walt Disney και της UnitedHealth μετά από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα ανταγωνιστών τους στους αντίστοιχους κλάδους.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης (19/4), ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 33.897,01 μονάδες, ο S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος στις 4.154,91 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03% στις 12.157,23 μονάδες.

Ο κλάδος της αμυντικής βιομηχανίας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος μεταξύ των τομέων του S&P 500, σημειώνοντας άνοδο 0,8%.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, έπεσε στο χαμηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις στα εταιρικά αποτελέσματα σχετικά με το αν ο πληθωρισμός μπορεί να αυξήσει περαιτέρω το κόστος ή να βλάψει τις καταναλωτικές δαπάνες, εν μέσω φόβων ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να βρίσκεται στο «κατώφλι» της ύφεσης.

Οι μετοχές του Netflix υποχώρησαν κατά 3,2% αφού η πρωτοπόρος στον τομέα του streaming πρόσφερε μια πιο ήπια από την αναμενόμενη πρόβλεψη. Οι μετοχές της ανταγωνιστικής της, Disney, σημείωσαν πτώση 2,2%.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 2% μετά την έκτη μείωση των τιμών της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ για φέτος. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περαιτέρω στις αρχικές συναλλαγές την Τετάρτη μετά την τριμηνιαία έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό

Πτωτική ήταν σήμερα η πορεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με την τιμή του WTI να κυμαίνεται κάτω από 80 δολάρια ανά βαρέλι και να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της IEA, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια, των ώρα που οι αναλυτές περίμεναν μικρή πτώση κατά 400.000 βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια διαψεύδοντας του αναλυτές που περίμεναν μεγαλύτερη μείωση κατά 1,6 εκατ.

Το συμβόλαιο Ιουνίου του αργού Brent ολοκλήρωσε στα 83,15 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,9% ή 1,6 δολαρίων, στο ICE του Λονδίνου. Το αμερικανικό WTI Μαΐου έκλεισε στα 79,16 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 2,1% ή 1,7 δολαρίων στο NYMEX, ενώ το συμβόλαιο Ιουνίου που καθίσταται ως το πλέον ενεργό έχασε επίσης 2% στα 79,31 δολάρια το βαρέλι.

Με απώλειες έκλεισαν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, διατηρώντας το επίπεδο των τιμών τους πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά. Η πτώση του πολύτιμου μετάλλου έρχεται σε αντιστοίχιση με την άνοδο του δολαρίου και των ομολογιακών αποδόσεων, που με τη σειρά τους ενισχύονται λόγω των ανησυχιών για νέες αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού έκλεισε τις συναλλαγές στα 2.007,3 δολάρια με απώλειες 0,6% ή 12,4 δολαρίων. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με απώλειες 0,4% στα 25,37 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 0,4% στα 4,08 δολάρια ανά λίβρα.

WALL STREET ΗΠΑδείκτεςεπιφυλακτικότηταΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΗΜΩΝΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Τυχαία Θέματα