Μία επισήμανση για την αποχώρηση Google και facebook απ'τη Ρωσία

19:12 9/6/2022 - Πηγή: Reporter

Google και facebook αναστέλλουν τη λειτουργία τους στη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο, η κίνηση αυτή μοιάζει περισσότερο με... δώρο, παρά με ποινή στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ναβάλνι, ο σημαντικότερος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, σχολιάζει επικριτικά την απόφαση των τεχνολογικών κολοσσών να διακόψουν τη λειτουργία τους στη Ρωσία.

Σε

γραπτό μήνυμά του στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία στην Κοπεγχάγη, ο Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε ρωσική φυλακή, ανέφερε ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται από το κράτος για να συλλαμβάνονται αντιφρονούντες, αλλά παράλληλα δίνει επίσης την ευκαιρία να φτάσει κανείς στην αλήθεια.

«Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να παρακάμπτουμε τη λογοκρισία», δήλωσε ο Ναβάλνι στην ομιλία του, αντίγραφο της οποίας αναρτήθηκε στο ιστολόγιό του.

«Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η Google και η Meta, σταματώντας τη διαφήμισή τους στη Ρωσία, στέρησαν από την αντιπολίτευση τη δυνατότητα να διεξάγει αντιπολεμικές εκστρατείες, κάνοντας ένα μεγαλειώδες δώρο στον Πούτιν».

Και οι δύο εταιρείες διέκοψαν τη διαφήμιση που στόχευε σε χρήστες στη Ρωσία τον Μάρτιο, λίγες ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΝαβάλνιΡωσίαΠουτιν
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μία, Google, Ρωσία,mia, Google, rosia