Μέτρα... αλά Αυστρία για ανεμβολίαστους, τρίτη δόση για εμβολιασμένους

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στους ανεμβολίαστους, όπως συμβαίνει στην Αυστρία, συζήτησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (15/11) ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Το γενικό lockdown δε συζητείται», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους «είναι μια ιδέα που θα την εξέταζα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης επικαλέστηκε τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, η συντριπτική

πλειοψηφία των νοσούντων που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, εν αντιθέσει με τους εμβολιασμένους πολίτες που νοσούν, από τους οποίους ένα 0,4% χάνει τη ζωή του.

Επιπλέον μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Από τη μεριά του ο Άκης Σκέρτσος υπενθύμισε όμως και την ανάγκη των εμβολιασμένων να κάνουν την τρίτη δόση.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, δύο είναι οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Μέτρα για ανεμβολίαστους και τρίτη δόση στους εμβολιασμένους.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα στηθεί η λειτουργία της κοινωνίας τους επόμενους μήνες και μέχρι να ελεγχθεί το νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας και δυστυχώς κοστίζει καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

μέτραΚυβέρνησηανεμβολίαστοι
Keywords
Τυχαία Θέματα