Μέστερ: Ανάγκη ταχείας μείωσης του ισολογισμού της Fed

Στην ανάγκη ταχείας μείωσης του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), προκειμένου να περιορίσει την πλεονάζουσα ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέρθηκε η επικεφαλής της Fed του Clevelant, Λορέτα Μέστερ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η διαδικασία θα πρέπει να γίνει δίχως να διαταραχθεί η αγορά.

«Η οικονομία είναι σε πολύ ισχυρότερη

θέση σε σχέση με την κατάσταση που παρουσίαζε όταν ξεκινήσαμε να προχωρούμε σε περικοπές (του ισολογισμού) την τελευταία φορά. Ειλικρινά θα ήθελα να προχωρήσουμε σε μειώσεις όσο πιο γρήγορα μπορούμε υπό την προϋπόθεση πως δεν θα δημιουργηθούν διαταραχές στη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών» σχολίασε χαρακτηριστικά, σε εκδήλωση της Wall Street Journal, όταν ρωτήθηκε για το θέμα του ισολογισμού της Fed.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, η Μέστερ επανέλαβε την άποψη πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων γρήγορα, ξεκινώντας από το Μάρτιο, προκειμένου να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Μάλιστα, υποστήριξε πως στην ίδια συνεδρίαση, το Μάρτιο, η Fed πρέπει να «κλειδώσει» και τη μείωση του ύψους 8,8 τρισ. δολαρίων ισολογισμού προς τα τέλη του 2022.

Λορέτα ΜέστερFEDERAL RESERVEισολογισμόςεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα