Μέρκελ: Έγινα στόχος Ρώσων χάκερ- Έχω αποδεικτικά στοιχεία

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ προχώρησε την Τετάρτη σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, λέγοντας πως διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότιτο 2015 είχε γίνει στόχος Ρώσων χάκερ.

Από το βήμα της γερμανικής Βουλής, η Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού «Der Spiegel» που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το

γερμανικό περιοδικό είχε αποκαλύψει ότι Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν e-mails της Μέρκελ.

Δίχως να κατονομάζει τις πηγές του, το γερμανικό περιοδικό ανέφερε ότι η υπηρεσία κατασκοπείας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (GRU) φέρεται να απέκτησε πολλά e-mails από το εκλογικό γραφείο της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, ύστερα από επίθεση χάκερ το 2015.

Η Μέρκελ επιβεβαίωσε τα παραπάνω, αλλά τόνισε πως «θα συνεχίσει να προσπαθεί να βελτιώσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία». Βέβαια, σημείωσε πως η κυβερνοεπίθεση αυτή καθιστά αυτό το στόχο πιο δύσκολο.

«Θα προσπαθήσω να έχω καλές σχέσεις με τη Ρωσία, διότι πιστεύω ότι υπάρχει κάθε λόγος να συνεχίσουμε τις διπλωματικές μας προσπάθειες, αλλά αυτό δεν το κάνει πιο εύκολο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα Καγκελάριος.

ΜέρκελΧΑΚΕΡΡωσίαΓερμανία
Keywords
Τυχαία Θέματα