Μέρκελ: Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, πάρτε την στα σοβαρά». Αυτό ήταν το μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, στο σημερινό της διάγγελμα, προς τους πολίτες της χώρας, με σκοπό την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Πρέπει να περιορίσουμε τον κίνδυνο της μόλυνσης του ενός από τον άλλον όσο περισσότερο μπορούμε», προέτρεψε τους πολίτες, από τους τους οποίους ζήτησε να συμμορφωθούν με τους επιβεβλημένους κανόνες τήρησης της μεταξύ τους απόστασης. «Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν υπήρξε καμία

πρόκληση για τη χώρα μας που να εξαρτάται τόσο πολύ από την κοινή μας αλληλέγγυα δράση», πρόσθεσε.

Η αιτία της δήλωσης είναι ότι, σύμφωνα με τις αρχές, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη δημόσια ζωή δεν έχουν ακόμη οδηγήσει στην συμμόρφωση όλων των πολιτών να αποφεύγουν τις ομαδικές συναντήσεις.

«Η Γερμανία διαθέτει βέβαια ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας, ίσως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, γι’ αυτό και μπορεί κανείς να το εμπιστεύεται, αλλά τα νοσοκομεία μας θα ήταν υπερπλήρη εάν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταφέρονταν σε αυτά πάρα πολλοί ασθενείς, οι οποίοι θα υποφέρουν από μια σοβαρή μορφή της λοίμωξης με κορονοϊό», πρόσθεσε η καγκελάριος λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.

Είναι η πρώτη φορά στη θητεία της που η καγκελάριος Μέρκελ απευθύνεται στους πολίτες με τηλεοπτικό διάγγελμα εκτός από το καθιερωμένο της Πρωτοχρονιάς.

Ενόψει της συζήτησης για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στη Γερμανία, όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ, κυβερνητικοί κύκλοι είχαν ήδη δηλώσει πριν από το διάγγελμα ότι η καγκελάριος δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αλλά ότι θα επεξηγήσει τους λόγους των περιορισμών στη δημόσια ζωή.

Ιταλία: Ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στο 24ωρο

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 35.713, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Οι νεκροί έφτασαν συνολικά τους 2.978, ενώ 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 31.506 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.503 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα. Άλλα 1084 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό.

Την ίδια ώρα, 2.257 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 17.713 και οι νεκροί 1.959. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 4.525 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 458. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.214, με 94 νεκρούς.

Γαλλία: Αύξηση κρουσμάτων κατά 18% μέσα σε 24 ώρες

Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των θανάτων από την πανδημία Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλία, ενώ η χώρα διανύει την δεύτερη ημέρα της καραντίνας σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμ Σαλομόν είπε ότι αναφέρθηκαν 89 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στους 264. Επίσης, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 9.134, από 7.730 την Τρίτη, αύξηση δηλαδή 18% μέσα σε 24 ώρες.

Ο Σαλομόν είπε ότι 931 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Άγκελα ΜέρκελκορονοιόςΓερμανίαΓαλλίαΙταλίαCovid19
Keywords
Τυχαία Θέματα