Μειώνονται τα προβλήματα εφοδιασμού των γερμανικών επιχειρήσεων πώλησης τροφίμων

Τα εμπόδια στον εφοδιασμό των γερμανικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων μειώθηκαν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου ifo. Χαρακτηριστικά, τον Μάρτιο, το 77,7% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν προβλήματα, σε σχέση με το 85,7% τον Φεβρουάριο.

«Ο αριθμός των εταιρειών που αναφέρουν συμφόρηση στον εφοδιασμό παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Η χαλάρωση των προβλημάτων εφοδιασμού λογικά θα συμβάλει στην επιβράδυνση των αυξήσεων των τιμών των τροφίμων κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους»,

λέει ο ειδικός του ifo, Patrick Höppner.

Αντίθετα, τα προβλήματα εφοδιασμού έχουν επιδεινωθεί για τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, με το 77,9% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα να αναφέρουν προβλήματα, από 69,9% τον Φεβρουάριο.

Συνολικά, το 49% των εμπόρων λιανικής που ερωτήθηκαν επηρεάστηκαν, από 53,5% τον Φεβρουάριο.

Ταυτόχρονα, περισσότερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων ανέφεραν χαμηλή ζήτηση: 28,4% των εμπόρων λιανικής που συμμετείχαν στην έρευνα το πρώτο τρίμηνο του 2023, από 27,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Προβλήματα εφοδιασμού στο γερμανικό λιανεμπόριο ανά κλάδο

«Οι έμποροι λιανικής τροφίμων αισθάνονται ότι οι καταναλωτές έχουν αλλάξει την αγοραστική τους συμπεριφορά ως αποτέλεσμα της απότομης ανόδου των τιμών των τροφίμων. Οι πελάτες τείνουν να αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα και επίσης συνυπολογίζουν περισσότερο τις τιμές στις επιλογές τους», λέει ο Höppner.

Ifoγερμανικές επιχειρήσειςΠΩΛΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝεφοδιαστική αλυσίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα