Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Τα βλέμματα στις κεντρικές τράπεζες

Διαφορετικές κατευθύνσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (18/9), καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Στις ΗΠΑ, αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας η απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια, ενώ η κεντρική τράπεζα

της Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της από τη συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου την Τρίτη.

Την Παρασκευή, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ολοκληρώσει τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της και οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να… αλιεύσουν στοιχεία σχετικά με το πότε η BOJ θα αρχίσει να αλλάζει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το βασικό επιτόκιο δανεισμού την Παρασκευή.

Οι αγορές της Ιαπωνίας είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στα μάκρο, οι εγχώριες εξαγωγές της Σιγκαπούρης εκτός πετρελαίου υποχώρησαν για 11ο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας πτώση 20,1% σε ετήσια βάση.

Η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την πρόβλεψη πτώσης 15,8% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, αλλά ελαφρώς μικρότερη από την πτώση 20,3% που καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Το συνολικό εμπόριο στη Σιγκαπούρη μειώθηκε κατά 15,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (73,4 δισεκατομμύρια δολάρια), μετά τη συρρίκνωση κατά 20,9% τον προηγούμενο μήνα.

Τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές μειώθηκαν σε ετήσια βάση, σημειώνοντας πτώση 15,6% και 14,7% αντίστοιχα.

Οι μετοχές της… πολύπαθης κινέζικης εταιρείας ακινήτων Evergrande υποχώρησαν έως και 22,6% τη Δευτέρα, αφού η αστυνομία συνέλαβε προσωπικό από τη μονάδα διαχείρισης περιουσίας του ομίλου το Σαββατοκύριακο.

Το Reuters ανέφερε ότι η αστυνομία από τη νότια πόλη Shenzhen είπε σε δήλωση ότι «τα όργανα δημόσιας ασφάλειας έλαβαν ποινικά υποχρεωτικά μέτρα κατά του Du και άλλων υπόπτων εγκληματιών της Evergrande Financial Wealth Management Co».

Δεν είναι σαφές ποιος είναι ο Du, αν και το Reuters είπε ότι αναγνωρίστηκε από το προσωπικό το 2021 ως γενικός διευθυντής και νόμιμος εκπρόσωπος του τμήματος διαχείρισης περιουσίας της Evergrande.

Οι μετοχές της Evergrande ανέκαμψαν αργότερα στη συνεδρίαση κερδίζοντας 1,61%, σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έχασε 1,46% στις 17.972 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.230,40 μονάδες, χάνοντας 0,67%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,26% στις 3.125,93 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,52% στις 10.197,68 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ανέβηκε 0,67% και έκλεισε στις 16.920,92 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε πτώση 1,02% στις 2.574,72 μονάδες.

ασιατικές αγορέςΑΣΙΑΩκεανίαΑυστραλίαKospihang sengHONG KONG
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-stis-asiatikes-agores--ta-vlemmata-stis-kentrikes-trapezes-1.htm
Τυχαία Θέματα