Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Εκτοξεύεται» ο Nikkei

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (29/5), αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ηγέτες του Κογκρέσου κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους το Σαββατοκύριακο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας.

Στην Ιαπωνία, το Nikkei ανέβηκε άνω του 1%, έχοντας ενισχυθεί μέσα στη συνεδρίαση ακόμα και

2,04%, με τις ιαπωνικές μετοχές να κινούνται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1990.

Οι μετοχές των ιαπωνικών εμπορικών οίκων, οι υπηρεσίες διανομής και οι τεχνολογικές μετοχές ήταν οι κορυφαίοι κερδισμένοι

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 συνέχισε το ράλι που ξεκίνησε την Παρασκευή, ενώ αντίθετα ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ συνέχισε να διολισθαίνει σε νέα χαμηλά φέτος.

Η Deutsche Bank «παραμένει αισιόδοξη» για την Κίνα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα παρά την άνιση οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε η επικεφαλής επενδύσεων της για την Ασία-Ειρηνικό, Στέφανι Χόλτζε-Γιεν.

«Συνολικά, είναι μια άνιση ανάκαμψη. Νομίζω ότι όλοι το κατάλαβαν αυτό μέχρι τώρα», είπε στο CNBC τη Δευτέρα.

«Αλλά είναι μέρη της οικονομίας που θα υποστηριχθούν πολύ, ειδικά από την πλευρά των καταναλωτών. Και έχουμε πολλή ρητορική από την κυβέρνηση σχετικά με αυτό», συμπλήρωσε.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα τον Απρίλιο είχε δηλώσει ότι θα διατηρήσει τη στήριξη για την οικονομία, εστιάζοντας στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης.

Οι βιομηχανικές επιχειρήσεις της Κίνας είδαν τα κέρδη να μειώνονται με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 18,4% σε ετήσια βάση.

«Είδαμε ότι τα δεδομένα γύρω από τις διακοπές της Πρωτομαγιάς στην Κίνα είναι πολύ ενδιαφέροντα», πρόσθεσε. Στις αργίες της Πρωτομαγιάς, η τουριστική βιομηχανία της Κίνας ανέκαμψε στα προ-COVID 19 επίπεδα, με τα εσωτερικά ταξίδια να αυξάνονται κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Όπως είπε ακόμα, ηΤαϊλάνδη αναφέρει «πολύ αισιόδοξες τουριστικές εισροές από την Κίνα». «Παραμένουμε, ειδικά σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, πολύ αισιόδοξοι για το σύμπλεγμα της Ασίας», δήλωσε η Χόλτζε-Γιεν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,03%, κλείνοντας στις 31.233,54 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,66% στις 18.620,15 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,28% στις 3.221,45 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,88% στις 10.813,81 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ενισχύθηκε 0,80% και έκλεισε στις 16.636,30 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.217,40 μονάδες, κερδίζοντας 0,87%.

Nikkeiασιατικές αγορέςΑΣΙΑΩκεανίαΚίναΑυστραλίαιαπωνία
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-stis-asiatikes-agores--ektoxevetai-o-nikkei.htm
Τυχαία Θέματα