Μεικτά πρόσημα στην αγορά κρυπτονομισμάτων-Έχασε ξανά τα $30.000 το Bitcoin

Διαφορετικές τάσεις ακολουθούν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Παρασκευή (21/7), με το Bitcoin να χάνει ξανά το όριο των 30.000 δολαρίων.

Ο κλάδος της τεχνολογίας που πέφτει και η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου την Πέμπτη διατηρώντας την επιφυλακτικότητα στις τάξεις των επενδυτών κρυπτονομισμάτων.

Τις προηγούμενες ώρες το Bitcoin έπεσε επικίνδυνα κοντά στο χαμηλό ενός μήνα που είχε καταγραφεί αυτή την εβδομάδα κοντά στα 29.500 δολάρια. Περισσότερες από πέντε εβδομάδες μετά την απότομη αύξηση μετά από τις μαζεμένες αιτήσεις

για ETF Βitcoin, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το εύρος των 30.000 έως 31.000 δολαρίων, τουλάχιστον για πολύ.

«Υπάρχει πολύ πτωτικό συναίσθημα στο Crypto Twitter σχετικά με αυτήν την απόσυρση, αλλά νομίζω ότι οι παράγοντες πίσω από αυτό είναι πολύ απλοί», έγραψε ο Άντονι Γεωργιάδης, συνιδρυτής του NFT και του Web3 blockchain Pastel Network, στο CoinDesk.

Ο Γεωργιάδης σημείωσε ότι το τεχνολογικό sell-off που τουλάχιστον εν μέρει υποκινήθηκε από τα σχόλια του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να χρειαστεί να μειώσει τις τιμές και η ενίσχυση του δολαρίου, είχαν επιβαρύνει το «Βitcoin και την ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης».

Ο δείκτης CoinDesk Market Index, ένας δείκτης μέτρησης της απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης, μειώθηκε πρόσφατα κατά 0,1%.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε για να συνεχίσει την πρόσφατη τάση, ω στόσο, ο Γεωργιάδης του Pastel Network ήταν προσεκτικά αισιόδοξος για τις αγορές κρυπτογράφησης. «Το υποκείμενο συναίσθημα δεν έχει αλλάξει πολύ από χθες ή τις προηγούμενες μέρες», έγραψε.

Πρόσθεσε: «Οι νομισματικές συνθήκες είναι πιθανό να χαλαρώσουν εδώ σύντομα και αυτό θα βοηθήσει να χρησιμεύσει ως καταλύτης για περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου».

Ο δείκτης φόβου και απληστίας Bitcoin έχει πέσει σε ουδέτερο έδαφος, υποδεικνύοντας ότι το επενδυτικό κλίμα για το περιουσιακό στοιχείο έχει μειωθεί πρόσφατα.

Η τιμή του Bitcoin φλερτάρει με 30.000 δολάρια, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές.

Ο εξέχων αναλυτής Willy Woo παρατήρησε πρόσφατα ότι η τιμή μπορεί σύντομα να ξεφύγει από τη σταθεροποίησή της, με πολλούς δείκτες να κλίνουν ανοδικά. Εάν συμβεί αυτό, μπορούμε επιτέλους να δούμε το BTC να απομακρύνεται από το τρέχον εύρος.

Η κυριαρχία του Bitcoin παραμένει λίγο-πολύ εκεί που ήταν χθες, περίπου στο 46,5%, σύμφωνα με το CoinGecko. Αυτό δείχνει ότι τα altcoins δεν μπόρεσαν επίσης να κάνουν τη διαφορά.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin υποχωρεί 1,24% στα 29.857 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 1,30% στα 1.893,43 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana διολισθαίνει 5,38% στα 25,49 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 3,23% στο 0,31453000 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 1,50% στα 5,52 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 1,31% στο 0,07316322 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 0,47% στο 0,00000782 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαethereum
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-stin-agora-kryptonomismaton-echase-xana-ta-30000-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα