Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο Ρόδου- Καίγονται σπίτια και καταστήματα

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση έλαβε χώρα στο Ασκληπιείο στη Ρόδο, με την φωτιά να έχει μπει σε αυλές σπιτιών και καταστήματα, ενώ ακούγονται και εκρήξεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αλλάζουν διαρκώς οι άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατευθύνεται στο Γενάδι, ενώ δόθηκε εντολή μέσω της Αστυνομίας να αδειάσει το χωριό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης το πρωί της Δευτέρας (24/7): «Όλες οι δυνάμεις επιχειρούν. Στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση κοντά

στον οικισμό Ασκληπείο» διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση του ανέμου είναι νότια.

«Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις» ανέφερε η Πυροσβεστική περιγράφοντας αναλυτικά τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο κ. Βαθρακογιάννης έκανε λόγο για «δύσκολες συνθήκες σε όλα τα μέτωπα».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν 8 αεροσκάφη, από τα οποία δυο από Τουρκία και ένα από Κροατία. Επίσης, επιχειρούν δύο ελικόπτερα Σινούκ.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες παλεύουν με τις αναζοπυρώσεις και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ανατολικά προς Μάλωνα και Μασάρη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

φωτιάΡόδοςΑΥΛΕΣΕΚΡΗΞΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
megali-anazopyrosi-sto-asklipieio-rodou--kaigontai-spitia-kai-katastimata.htm
Τυχαία Θέματα