Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις οινοποιών στο Πρόγραμμα Απόσταξης Κρίσης

15:45 6/7/2020 - Πηγή: Reporter

Από τη Δευτέρα 6 έως την Κυριακή 12 Ιουλίου οι οινοπαραγωγοί θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με την οποία θα δηλώνουν την ποσότητα οίνου που θέλουν ν’ αποστάξουν.

Στόχος, που σύμφωνα με την ΚΥΑ, μπορεί να επιτευχθεί με την απομάκρυνση από την αγορά ορισμένων ποσοτήτων οίνου, που δεν διατίθενται στο εμπόριο και δεν μπορούν να αποθεματοποιηθούν, καθώς και με την αποσυμφόρηση των οινοποιείων ενόψει της έναρξης της νέας αμπελουργικής περιόδου και τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των οινοπαραγωγών.

Οι ενδιαφερόμενοι,

για ένταξη στο πρόγραμμα, παραγωγοί οίνου υποβάλλουν υποχρεωτικά πριν την υποβολή της αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα, στην ψηφιακή υπηρεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. δήλωση αποθεμάτων, επιλέγοντας στις ενέργειες την «Απόσταξη κρίσης». Δηλώνουν τα αποθέματα μόνο της παραγωγής τους, τα οποία κατείχαν έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, στις αποθήκες τους.

Στη συνέχεια υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, για ένταξη στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ.

Η αίτηση είναι αποδεκτή μόνο όταν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα και όταν αυτή συνοδεύεται από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οριστική απόρριψη της αίτησης προβλέπεται στην περίπτωση μη ορθής επισύναψης των δικαιολογητικών.

Υποβολή ανά Α.Φ.Μ

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ανά Α.Φ.Μ. φυσικού ή νομικού προσώπου, μόνο μία αίτηση ένταξης και η αίτηση ένταξης αυτή αφορά μία ή/και περισσότερες κατηγορίες οίνου και ανταποκρίνεται σε ένα ή/και περισσότερα συμφωνητικά ή/και δηλώσεις απόσταξης οίνων.

Προβλέπεται επίσης ότι με την υποβολή της αίτησης ένταξης, ο αιτών, συναινεί οριστικά στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του σύμφωνα με το άρθρο 111 του Κανονισμού (EE) αριθ. 1306/2013 καθώς και στην επεξεργασία τους από τις αρχές ελέγχου.

Επιλεξιμότητα αιτήσεων

Η επιλεξιμότητα των αιτήσεων εξετάζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

1. ότι ο προς απόσταξη οίνος έχει παραχθεί νόμιμα σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον Καν (ΕΕ) 1308/2013, βρίσκεται στην κατοχή του παραγωγού από την παραγωγή του αδιάκοπα.

2. Ότι έχουν υποβληθεί δηλώσεις συγκομιδής, παραγωγής και αποθεμάτων τις δύο τελευταίες αμπελοοινικές περιόδους και είναι ορθές, πλήρεις και ακριβείς.

3. Ότι τηρούνται τακτικά τα βιβλία εισερχομένων εξερχομένων και αποθεμάτων, σύμφωνα με το άρθρο 147 παρ. 2 του Καν (ΕΕ) 1308/2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα