Με το spread να ξεπερνά τις 1.000 μβ, σήμερα η δημοπρασία 3μηνων εντόκων - Στόχος 1,25 δισ. ευρώ

Με το spread 10ετούς ελληνικού ομολόγου να ξεπερνά τις 1.000 μονάδες βάσης και τα 5ετή CDS να έχουν "εκτιναχθεί" σε νέο υψηλό ρεκόρ, καθώς και εν μέσω έντονης φημολογίας περί αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης του συνόλου του ελληνικού χρέους, το ελληνικό Δημόσιο προχωρά σήμερα, Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου στην έκδοση εντόκων
γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1,25 δισ. ευρώ.
Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 26η Απριλίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 21 Απριλίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.Έστι, το Δημόσιο μπορεί να αντλήσει συνολικά περί τα 2 δισ. ευρώ.
Υπεμθυμίζεται ότι στην τελευταία δημοπρασία 6μηνων εντόκων είχε αντληθεί στο συνολικό ποσό των 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο κατά 5 μονάδες βάσης υψηλότερο στο 4,8% από 4,75%, ενώ στην αντίστοιχη της 15ης Φεβρουαρίου, το επιτόκιο είχε υποχωρήσει στο 3,85% έναντι 4,1% στην έκδοση του Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα