Με rapid test στα ρεβεγιόν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Αυξημένο testing για τις ημέρες των γιορτών σχεδιάζει η κυβέρνηση και δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή του μέτρου των υποχρεωτικών PCR ή rapid τεστ κορονοϊού για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η μετάλλαξη Όμικρον ανεβάζει τον βαθμό επικινδυνότητας των εορταστικών εκδηλώσεων και

το υποχρεωτικό testing δεν θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους, αλλά και τους εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να κάνουν τεστ αν θέλουν να βγουν και να διασκεδάσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεδριάζουν αύριο, στις 10 το πρωί, η επιτροπή των επιδημιολόγων και στη 1 μετά το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Αμέσως μετά αναμένεται, κατά πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πάντως, από τη Δευτέρα (20/12) περιέγραψε το σκεπτικό, το οποίο περιλαμβάνει τεστ και για εμβολιασμένους -με κόστος δικό τους- σε κλειστούς χώρους.

“Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον. Λένε ότι πρόκειται για μία μετάλλαξη που θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας. Όσο περισσότερο καθυστερήσουμε τη διασπορά της τόσο καλύτερα θα είναι”, είπε αρχικά.

Και συνέχισε: “Εξετάζουμε αυτό το έκτακτο και προσωρινό μέτρο, γιατί χρειαζόμαστε την εξασφάλιση ότι δεν θα νοσεί ο διπλανός μας, μέσα στον κλειστό χώρο που θα βρεθούμε. Θα γίνει για τη μέγιστη προστασία του ίδιου και των γύρω του”.

Νωρίτερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε αναφέρει επίσης πως το κόστος του τεστ θα επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες. Μένει να διευκρινιστεί αν θα αφορά συνολικά την εστίαση ή μόνο τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Επίσης, μένει να δούμε τι απόφαση θα ληφθεί και για τα ρεβεγιόν στα σπίτια. Το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει σύσταση για περιορισμένο αριθμό ατόμων και τουλάχιστον τη διενέργεια self test μικρών και μεγάλων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

εμβολιασμένοιεμβολιασμόςρεβεγιόνΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα